ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στις 3:15 περίπου σήμερα τα ξημερώματα ομάδα τουλάχιστον 20 ατόμων (ο αριθμός υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι και ο διπλάσιος) έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους εξήλθαν από τους χώρους του ΑΠΘ και προέβησαν στη ρίψη μολότοφ σε κουβούκλιο κολόνας προβολέων φωτισμού πίσω από το Ιβανώφειο. Προκλήθηκαν φθορές εξοπλισμού εταιρειών κινητής τηλεφωνίας εγκατεστημένου στο κουβούκλιο.

Ακολούθως τα άτομα επέστρεψαν στο ΑΠΘ και από κει προέβησαν σε ρίψη μολότοφ προς την Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ, χωρίς ωστόσο να προκληθούν φθορές στις εγκαταστάσεις της Έκθεσης.

Ρίψη μολότοφ είχαμε και προς τα εργοτάξιο του μετρό (στάση «Σιντριβάνι»), όπου και προκλήθηκαν φθορές στο κοντέινερ όπου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρείας, στο κουβούκλιο ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας και στον πύργο της γέφυρας του γερανού.

Μέσα στους χώρους του ΑΠΘ προκλήθηκαν φθορές από μολότοφ στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται μπροστά στο κτήριο διοίκησης.

 

Στις 3:30 τα ξημερώματα έσπευσε στο εργοτάξιο του μετρό ένα όχημα με τρεις πυροσβέστες. Κάηκε ολοσχερώς ένα εκσκαπτικό και μερικώς ένα κοντέινερ.

 

Επίσης στις 3:30 τα ξημερώματα στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς έσπευσαν δύο οχήματα με εφτά πυροσβέστες. Φθορές προκλήθηκαν στο εξωτερικό ΑΤΜ, αλλά και στο εσωτερικό του καταστήματος (ένα γραφείο, ένα φωτοτυπικό, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και γραφική ύλη). Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να κόψουν τα ρολά του καταστήματος για να μπουν στο εσωτερικό του.

 

Την ίδια ώρα, πυρκαγιά σε πυλώνα φωτισμού του κλειστού γηπέδου Ιβανώφειο προκάλεσε φθορές σε καλωδιώσεις, φωτιστικά σώματα και στον πυλώνα. Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα με 11 πυροσβέστες.

ΦΩΤΟ αρχείου

Σχολιάστε