"Έπεσαν" στα... 125 τα "κλειστά κρεβάτια" στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) - Karfitsa.gr
Health

“Έπεσαν” στα… 125 τα “κλειστά κρεβάτια” στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχει παραδοθεί στον υπουργό συγκεκριμένη πρόταση…

Σύσκεψη για τις ΜΕΘ έκανε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και τον πρόεδρο της Επιτροπής ΜΕΘ του ΚΕΣΥ, παρουσία και του Παύλου Πολάκη. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ ΜΠΕ, συζήτησαν για την αύξηση της χωρητικότητας του ΕΣΥ σε κλίνες ΜΕΘ/ΜΕΝΝ και τον περιορισμό του φαινομένου της λίστας αναμονής σε περιόδους έξαρσης των αναπνευστικών λοιμώξεων και της εποχικής γρίπης. Ταυτόχρονα προχωρά η διαδικασία πρόσληψης γιατρών και νοσηλευτών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχει παραδοθεί στον υπουργό συγκεκριμένη πρόταση. Επιπλέον κρίθηκε απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής και συστηματικής επιτήρησης της λίστας αναμονής των ασθενών για νοσηλεία σε ΜΕΘ, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι η διαφάνεια στις εισαγωγές οι οποίες θα γίνονται με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια και με στόχο την ισοτιμία και την ορθολογικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων κλινών.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ είναι 125, ενώ πέρυσι (την αντίστοιχη περίοδο) ανέρχονταν σε 200. Να θυμίσουμε ότι την 1η Φεβρουαρίου, ο κ Πολάκης θα εγκαινιάσει τη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Κατερίνης…

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ