Έργα φοιτητών του ΑΠΘ μέσα στο... Αβέρωφ! - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία Ροή

Έργα φοιτητών του ΑΠΘ μέσα στο… Αβέρωφ!

Έργα των φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ εκτίθενται στους χώρους του Θωρηκτού «Γεώργιος Αβέρωφ».

Τα έργα των φοιτητών του ΑΠΘ έχουν δημιουργηθεί με όλες τις τεχνικές και τεχνοτροπίες των εικαστικών τεχνών και έχουν ως θέμα το θρυλικό πολεμικό πλοίο-σύμβολο «Γεώργιος Αβέρωφ».

«Είναι φανερό ότι οι φοιτητές κατόρθωσαν, με αυτή τη συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό, να εμπνευστούν καλλιτεχνικά από την ιστορία του ‘‘Γεώργιος Αβέρωφ’’ και των πληρωμάτων του, διαχρονικά. Η Σχολή Καλών Τεχνών, με την έκθεση αυτή, ‘‘αισθάνθηκε’’ τη φιλοξενία του Πολεμικού Ναυτικού στον ιδιαίτερα φορτισμένο ιστορικά χώρο του ‘‘Γεώργιος Αβέρωφ’’, ελπίζοντας ότι στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες συνέργειες» αναφέρει ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Ξενοφών Σαχίνης.

Ο κατάπλους και ο ελλιμενισμός του ιστορικού πλοίου στη Θεσσαλονίκη προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα συνεργασίας, με σκοπό τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των αγώνων της Ελλάδας και ιδιαίτερα του Ναυτικού της.

Η έκθεση θα διαρκέσει όσο και η παρουσία του Θωρηκτού «Γεώργιος Αβέρωφ» στη Θεσσαλονίκη.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ