Έρχεται η νέα λίρα στην Μεγάλη Βρετανία(ΒΙΝΤΕΟ) - Karfitsa.gr
Διεθνή

Έρχεται η νέα λίρα στην Μεγάλη Βρετανία(ΒΙΝΤΕΟ)

Αλλά έχει ένα πολύ βασικό πρόβλημα

n-hair-large570Η λίρα έκανε facelift και πολλοί κάτοικοι της Μεγάλης Βρετανίας έχουν εξοργιστεί με το νέο νόμισμα. Ο λόγος δεν είναι ότι δεν θα είναι η Βασίλισσα πάνω στην λίρα, που φυσικά και θα είναι, αλλά το σχήμα του. Η λίρα δεν θα είναι πλέον στρογγυλή, αλλά πολυγωνική, με 12 γωνίες.

Σύμφωνα με το the Royal Mint, που είναι υπεύθυνο για την δημιουργία και την διανομή όλων των βρετανικών νομισμάτων, η νέα λίρα θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί τον Μάρτιο του 2017, με περιθώριο 6 μηνών, μέχρι να αποσυρθεί εντελώς το παλιό νόμισμα.

Η νέα λίρα έχει ένα πολύ βασικό πρόβλημα που αναμένεται να προκαλέσει χάος και αυτό είναι ότι λόγω νέου σχήματος δεν χωράει στα αυτόματα μηχανήματα πώλησης ή σε άλλα μηχανήματα που δέχονται κέρματα (όπως εκείνα που βγάζεις εισιτήρια).

Αν όμως, η νέα λίρα πρόκειται να προκαλέσει τόσα μεγάλα προβλήματα, γιατί γίνεται η αλλαγή; Όπως αναφέρει το Condé Nast Traveler, ο λόγος που αλλάζει δεν σχετίζεται καθόλου με το Brexit, όπως μπορεί κάποιος να υποθέσει, αλλά στο γεγονός ότι η λίρα είναι ευάλωτη σε απομιμήσεις. Με λίγα λόγια, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν πολλές κάλπικες λίρες. Συγκεκριμένα, μέσα σε έναν χρόνο 1 στις 30 λίρες έχουν αποδειχτεί πλαστές.

huffingtonpost.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ