, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έρχονται φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά

Σύντομα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι πιο φθηνά από τα συμβατικά οχήματα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg New Energy Finance, δεδομένου ότι οι μπαταρίες, που αποτελούν και το πιο ακριβό εξάρτημα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, στο άμεσο μέλλον θα κοστίζουν λιγότερο απ’ ό,τι σήμερα.
Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Renault και η Tesla, για πολύ καιρό έστρεφαν τα νώτα τους στο φθηνό λειτουργικό κόστος ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, δείχνοντας σαφή προτίμηση στις υψηλές τιμές που προσφέρουν τα αυτοκίνητα με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (ZEV).
Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το Bloomberg New Energy Finance, οι χαμηλές τιμές της μπαταρίας θα καταστήσουν το ηλεκτρικό όχημα φθηνότερο στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ το 2025. Οι μπαταρίες είναι το εξάρτημα το οποίο μέχρι στιγμής αντιπροσωπεύει το ήμισυ του κόστους του ηλεκτροκίνητου οχήματος. Ωστόσο, προβλέπεται ότι μεταξύ 2016-2030 το κόστος των μπαταριών που τοποθετούνται στα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα μπορούσε να μειωθεί κατά 77%. Σύμφωνα με τον αναλυτή της έρευνας, Κόλιν Μακεράχερ, τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα θα είναι φθηνά, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να αρχίσουν να τα αγοράζουν.
Σε αυτό οφείλεται και η μικρή απόκλιση που εμφανίζει η τιμή ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος σε σχέση με ένα συμβατικό. Σύμφωνα με τον Ζιλς Νορμάν, αντιπρόεδρο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault, που ειδικεύεται στην κατασκευή των οχημάτων μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (ZEV), η τελική τιμή των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων θα ισοσκελιστεί πλήρως με εκείνη των συμβατικών αυτοκινήτων (ICE) το 2020.Σύντομα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι πιο φθηνά από τα συμβατικά οχήματα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg New Energy Finance, δεδομένου ότι οι μπαταρίες, που αποτελούν και το πιο ακριβό εξάρτημα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, στο άμεσο μέλλον θα κοστίζουν λιγότερο απ’ ό,τι σήμερα.
Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Renault και η Tesla, για πολύ καιρό έστρεφαν τα νώτα τους στο φθηνό λειτουργικό κόστος ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, δείχνοντας σαφή προτίμηση στις υψηλές τιμές που προσφέρουν τα αυτοκίνητα με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (ZEV).
Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το Bloomberg New Energy Finance, οι χαμηλές τιμές της μπαταρίας θα καταστήσουν το ηλεκτρικό όχημα φθηνότερο στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ το 2025. Οι μπαταρίες είναι το εξάρτημα το οποίο μέχρι στιγμής αντιπροσωπεύει το ήμισυ του κόστους του ηλεκτροκίνητου οχήματος. Ωστόσο, προβλέπεται ότι μεταξύ 2016-2030 το κόστος των μπαταριών που τοποθετούνται στα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα μπορούσε να μειωθεί κατά 77%.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της έρευνας, Κόλιν Μακεράχερ, τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα θα είναι φθηνά, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να αρχίσουν να τα αγοράζουν. Σε αυτό οφείλεται και η μικρή απόκλιση που εμφανίζει η τιμή ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος σε σχέση με ένα συμβατικό. Σύμφωνα με τον Ζιλς Νορμάν, αντιπρόεδρο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault, που ειδικεύεται στην κατασκευή των οχημάτων μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (ZEV), η τελική τιμή των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων θα ισοσκελιστεί πλήρως με εκείνη των συμβατικών αυτοκινήτων (ICE) το 2020.
dikaiologitika.gr/

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.