Έτοιμοι να… χτίσουν το υπόγειο της Πολυτεχνικής του Α.Π.Θ. - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

Έτοιμοι να… χτίσουν το υπόγειο της Πολυτεχνικής του Α.Π.Θ.

ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

Της Έλενας Καραβασίλη 

Με εντατικούς ρυθμούς δούλεψε ειδικό συνεργείο καθαρισμού, προκειμένου να καθαρίσει το υπόγειο της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που είχε μετατραπεί σε επικίνδυνο σκουπιδότοπο! Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Karfitsa, ο χώρος πάνω από τον οποίο γίνονται τα εργαστηριακά μαθήματα των φοιτητών, είχε μετατραπεί σε «υπνωτήριο» αστέγων και «κρησφύγετο» ναρκομανών. (Δείτε εδώ τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες και βίντεο του Σάββα Αυγητίδη)

Χρησιμοποιημένες σύριγγες, λιμνάζοντα νερά, ρούχα και σάπια τρόφιμα ήταν οι σοκαριστικές εικόνες, που επικρατούσαν στο συγκεκριμένο χώρο του campus. Μάλιστα στο συγκεκριμένο σημείο, μία γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές. Φοιτητές του Ιδρύματος είχαν αποκαλύψει στην Karfitsa πως η διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών γίνεται μέρα- μεσημέρι μέσα στο χώρο του κυλικείου, ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης! Η όλη κατάσταση προκάλεσε την αντίδραση των φοιτητών που έστειλαν σχετική επιστολή στις πρυτανικές αρχές, με τις αντιδράσεις αιρετών αλλά και της ίδια της κυβέρνησης, να είναι αλυσιδωτές… (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

Όπως εξήγησε στο Karfitsa.gr ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Περικλής Μήτκας, «ο χώρος έχει καθαρίσει. Πλέον έχει αναλάβει η τεχνική υπηρεσία του Πανεπιστημίου, προκειμένου να γίνει μελέτη για να μπορέσει αυτός ο χώρος να χτιστεί. Πρέπει να κλείσει αυτή η “εστία” που δημιουργήθηκε, προκειμένου να μην επαναληφθούν ξανά αυτά τα φαινόμενα. Είναι μία διαδικασία που αναμένουμε να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι».

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ