«Έχτισε» με εφημερίδες - Karfitsa.gr
Uncategorized

«Έχτισε» με εφημερίδες

Χτισμένο από τον Elis Stemnan, μηχανολόγο μηχανικό, που εφηύρε μια μηχανή που δημιουργεί συνδετήρες, το χάρτινο σπίτι του Rockport είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά τουριστικά αξιοθέατα της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ. Το χάρτινο σπίτι χτίστηκε το 1922, με την κλασική ξύλινη δομή.

Αλλά όπως όλοι οι ερασιτέχνες εφευρέτες, ο κ. Stemnan ήταν περίεργος κι έτσι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το καινούργιο σπίτι του για να ανακαλύψει εάν το χαρτί προσφέρει αρκετά καλή μόνωση.  Κάλυψε έναν ολόκληρο τοίχο με ρολά εφημερίδων, ενωμένα με μια κόλλα φτιαγμένη απο νερό αλεύρι και μήλα. Σιγά σιγά ο κ. Stemnan κατέληξε να έχει καλύψει με ρολά εφημερίδων ολόκληρο το σπίτι.

Το εσωτερικό του σπιτιού αποτελείται επίσης εξ’ ολοκλήρου από χαρτί, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων, των κουρτινών και της διακόσμησης. Το πιάνο είναι μόνο κανονικά φτιαγμένο αντικείμενο αλλα κι αυτό καλύπτεται απο εφημερίδες.

Με τη βοήθεια των γειτόνων που τον υποστήριξαν στις προσπάθειές του, και του έφερναν πάντα τις εφημερίδες τους, ο Elis Stemnan χρησιμοποίησε για να καλύψει το σπίτι του, περίπου 100.000 ρολά εφημερίδων. Τα έβαψε όλα με βερνίκι για να τα προστατεύσει και να αντέξουν στο χρόνο.

Πηγή :real.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ