Έλεγχοι εντόπισαν... φοροδιαφυγή ακόμα και σε πεντάστερα ξενοδοχεία! - Karfitsa.gr
Οικονομία

Έλεγχοι εντόπισαν… φοροδιαφυγή ακόμα και σε πεντάστερα ξενοδοχεία!

Αποκάλυψη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων!

touristes

Έντονη αμηχανία έχει δημιουργήσει η χθεσινή αποκάλυψη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) για την εκτεταμένη φοροδιαφυγή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, στους εκπροσώπους του κλάδου του τουρισμού. ΣΕΤΕ, ΞΕΕ και ΠΟΞ τηρούν “σιγή ιχθύος” μετά τη χθεσινή αναλυτική ανακοίνωση της ΓΓΔΕ.

Οι έλεγχοι σε 1.545 ξενοδοχεία και 578 ενοικιαζόμενα δωμάτια αποκάλυψαν τεράστιες αποκλίσεις δηλωθέντων εσόδων έως και €4,5εκατ. μόνο για τον Ιούλιο, μηδενική υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ για επιχειρήσεις των οποίων ο τζίρος με έμμεσες τεχνικές είχε προσδιοριστεί στα €18.000 αλλά με δηλώσεις ΦΠΑ €147 και €174 για ένα μήνα, όταν η πληρότητα των καταλυμάτων υπερέβαινε το 90%.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων της ΓΓΔΕ έχουν δημιουργήσει ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς έρχονται μετά τις ανακοινώσεις της Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για κατακόρυφη αύξηση των καταθέσεων €1,3δις λόγω του τουρισμού τον Αύγουστο’16 και παράλληλα πρωτοφανή μείωση τον ίδιο μήνα των τουριστικών εισπράξεων 9,2%, αποκαλύπτοντας τον λόγο αυτής της μεγάλης ανισότητας. Σύμφωνα με πηγές της ΤτΕ η εκτεταμένη φοροδιαφυγή των επιχειρηματιών του τουρισμού δικαιολογεί πλήρως την παραδοξότητα που παρουσιάζουν τα στατιστικά στοιχεία του κλάδου του τουρισμού και την φετινή υστέρηση των εσόδων παρά την κατακόρυφη αύξηση των αφίξεων (+27,5 εκατ. αφίξεις).

Την ίδια στιγμή, έντονη κριτική δέχονται ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Α.Ανδρεάδης, και ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γ.Ρέτσος, λόγω της επιθετικής στάσης τους κατά της κυβέρνησης τις προηγούμενες μέρες με αφορμή τις ανακοινώσεις της ΤτΕ για τις τουριστικές εισπράξεις, κατηγορώντας την για “έλλειμμα” ανταγωνιστικότητας” έναντι της Ισπανίας και της Κύπρου εξαιτίας της υπερφορολόγησης. Στάση που όπως φαίνεται προσπαθούσε να “καλύψει” την εκτεταμένη φοροδιαφυγή του κλάδου τους.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ