Ή αλλάζει ή βουλιάζει - Karfitsa.gr
Αθλητισμός Απόψεις Αρθρογράφοι

Ή αλλάζει ή βουλιάζει

του Βασίλη Μάστορα

 

του Βασίλη Μάστορα

Ένα καλό ερώτημα που μπαίνει με θέμα το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τα Πρωταθλήματα τού οποίου αρχίζουν και πάλι το σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου, είναι αν με την αναβολή των αγώνων τελικώς κερδήθηκε κάποιο στοίχημα. Απ’ όποια πλευρά κι αν δει κάποιος το θέμα θα καταλήξει εύκολα στο συμπέρασμα ότι ούτε η ματαίωση των εκλογών της ΕΠΟ, αλλά ούτε και η διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου από την επιτροπή εξομάλυνσης κάνουν τους φιλάθλους αισιόδοξους.

Η πλειονότητα των φιλάθλων πιστεύουν ότι όλη αυτή η αναταραχή έγινε προκειμένου να πάρει ανάσα το «σύστημα» του ποδοσφαίρου, ώστε να οργανωθεί και πάλι καθώς ήταν άμεσος ο κίνδυνος να χάσει τις εκλογές της ΕΠΟ από την αντιπολίτευση. Και όπως στην πολιτική η καλύτερη λύση για να διαιωνίζεται ένα πρόβλημα είναι η ανάθεση της επίλυσης του σε μία νέα επιτροπή, έτσι και στο ποδόσφαιρο επιλέχθηκε η επιτροπή εξομάλυνσης η οποία έχει τις ευλογίες της  FIFA και της UEFA.

Μετά λοιπόν τον θόρυβο που έγινε ήρθε η ώρα του… λογαριασμού. Επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, τώρα που θα αρχίσει να κυλάει η μπάλα και πάλι στο χορτάρι θα δούμε στην πράξη το αποτέλεσμα. Ποιο μπορεί να είναι αυτό; Με δεδομένο ότι άλλαξαν τα πρόσωπα της Κεντρικής Διαιτησίας Ποδοσφαίρου,  της επιτροπής δηλαδή για την οποία μαλώνουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων στα… μαρμαρένια αλώνια,  περιμένουμε να δούμε καλύτερες διαιτησίες. Επειδή όμως άνθρωποι είναι οι διαιτητές και πάντα υπάρχει το ανθρώπινο λάθος στις αποφάσεις τους, θα έχει αξία το πώς θα αντιδρούν οι πρόεδροι. Αν συνεχίσουν να χαλούν τον κόσμο ανεβάζοντας και την αδρεναλίνη των οπαδών της ομάδας τους στο κόκκινο, θα έχουμε μία από τα ίδια. Στην αντίθετη περίπτωση, αν λοιπόν έχουμε καλές διαιτησίες και… σιωπή από τους ιδιοκτήτες στα φαλτσοσφυρίγματα, θα μπορούμε να μιλάμε για σημάδια προόδου. Αρκεί αυτό το κλίμα να μην αντιστραφεί την επόμενη κιόλας αγωνιστική. Γιατί αν κι αυτή τη φορά δεν αλλάξει κάτι στο ποδόσφαιρο, τότε θα κάνει ακόμη ένα βήμα προς την πλήρη απαξίωση του.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ