ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«…κάποια έργα δεν συντηρούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα αλλά κι ο ίδιος ο άνθρωπος «ασελγεί» στο περιβάλλον, τότε προστίθενται προβλήματα…»

«…σ’ αυτή η δημοπρασία εργολάβος έδωσε έκπτωση 85% αλλά δεν προχώρησε και με τις ενστάσεις έχουμε πάει… 1,5 χρόνο πίσω. Αυτή η διαδικασία είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας…»

«Όταν ένας παραπόταμος περνάει από πέντε δήμους τότε είναι θέμα Περιφέρειας και νομικά και πραγματικά…» είπε ο δήμαρχος Χαλκηδόνας κ Τσουκνιδάς μιλώντας στο focus fm και στην Μ. Καραπαναγιωτίδου. Ο δήμος στα δυτικά του νομού Θεσσαλονίκης πριν από λίγα 24ωρα αντιμετώπισε πλημμυρικά προβλήματα και όπως αποδείχθηκε δεν έχουν γίνει αρκετές παρεμβάσεις απάο τις τελευταίες πλημμύρες του 2014, όπως είπε ο δήμαρχος της περιοχής.

«Ο δήμος Χαλκηδόνος δέχεται παραποτάμους οι οποίοι τροφοδοτούνται από τις παρυφές του Πάικου. Ο πιο δυνατός και ισχυρός παραπόταμος είναι η Βαρβαρόβρυση και περνάει από Δυτικό, Άχρα, Κουφάλια κι άλλες περιοχές και εκβάλλει στον Αξιό ποταμό. Από τις τελευταίες πλημμύρες του 2014 έχουν γίνει αρκετές παρεμβάσεις αλλά όχι όλες όσες θα έπρεπε. Έχουν ενισχυθεί κάποια αναχώματα, έχει βγει και μια δημοπρασία να καθαριστεί η βαρβαρόβρυση διότι πολλά φερτά υλικά υπάρχουν εκεί, όπως καλάμια, ξύλα κλπ. Όμως σ’ αυτή η δημοπρασία έδωσε ένας εργολάβος έκπτωση 85% αλλά δεν προχώρησε και με τις ενστάσεις έχουμε πάει 1,5 χρόνο πίσω. Αυτή η διαδικασία είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας…»

Σε ερώτηση αν αύριο έχουμε παρόμοια φαινόμενα καταστροφής και τραγωδίας με την Μάνδρα Αττικής, ποιος θα πάει στον εισαγγελέα ο δήμαρχος Χαλκηδόνας απαντά «Η κάθε ευθύνη που υπάρχει…ανάλογα με το οδικό δίκτυο  και χείμαρρους. Από την πολιτεία οι αρμοδιότητες είναι ξεκαθαρισμένες… (Υπουργείο υποδομών, Περιφέρεια και Δήμοι). Αλλά ουσιαστικά για τη διευθέτηση και την ανάθεση των έργων είναι αυτοί οι τρεις φορείς. Όταν κάποια έργα δεν συντηρούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα αλλά κι ο ίδιος ο άνθρωπος «ασελγεί» στο περιβάλλον, τότε προστίθενται προβλήματα. Όταν ένας παραπόταμος περνάει από 5 δήμους τότε είναι θέμα περιφέρειας και νομικά και πραγματικά…» κατέληξε ο κ Τσουκνιδάς

Σχολιάστε