Όταν το ταλέντο συνάντησε την σκληρή δουλειά! - Karfitsa.gr
Slider Αθλητισμός

Όταν το ταλέντο συνάντησε την σκληρή δουλειά!

της Ελένης Τσαλκατίδου

Ο Αντώνης Παπαδημητρίου αποτελεί παράδειγμα ανθρώπου για δύο λόγους: ο ένας έχει να κάνει με το γεγονός ότι αποφάσισε να τα θυσιάσει όλα για χάρη του αθλητισμού, δείχνοντας την απόλυτη αφοσίωσή του σε αυτό που αγαπά και ο δεύτερος γιατί κατάφερε στα 30 και πλέον του χρόνια να θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Έλληνες μαραθωνοδρόμος αυτήν την στιγμή στη χώρα μας, αν και ασχολείται με τον αθλητισμό μόλις εννέα χρόνια!

Από τα φοιτητικά έδρανα στους… Μαραθώνιους

Η σχέση του πρωταθλητή του Άρη με τον αθλητισμό μετράει λιγότερο από δέκα χρόνια ζωής και προέκυψε… τυχαία. Συγκεκριμένα, ο Χαλκιδικιώτης αθλητής απολύθηκε από την εργασία του το 2008 και αποφάσισε να γραφτεί σ’ ένα γυμναστήριο για την προσωπική του ικανοποίηση. Μέχρι τότε η σχέση του με τον αθλητισμό ήταν από μικρή έως… ανύπαρκτη, αφού μόνο κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Κοζάνη στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 είχε επιχειρήσει να τρέξει 100άρι, αλλά ένας τραυματισμός τον έθεσε σύντομα νοκ-άουτ. Στα επόμενα χρόνια κατάφερε να πάρει το πτυχίο του από το τμήμα Μηχανολόγων-Μηχανικών στο ΤΕΙ Κοζάνης και να εργαστεί σε αντικείμενο σχετικό με τις σπουδές του ή ακόμα να κάνει και δουλειές που δεν είχαν καμία σχέση με αυτό.

Όλα αυτά μέχρι τα τέλη της πρώτης δεκαετίας του 2000, αφού από την επαφή με το γυμναστήριο «γεννήθηκε» η επιθυμία να τεστάρει τις δυνάμεις του στο τρέξιμο: ήρθε, λοιπόν, σε επικοινωνία μ’ έναν προπονητή στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, ο οποίος είχε σχέση με τον στίβο και σιγά-σιγά άρχισε να τρέχει μικρές αποστάσεις, ώσπου το 2009 έκανε την παρθενική του εμφάνιση στον Διεθνή Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος». Ο Αντώνης Παπαδημητρίου μπήκε κατευθείαν στα… βαθιά, αλλά κολύμπησε και βγήκε νικητής: χωρίς ιδιαίτερη προπόνηση κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδρομή σε 3 ώρες και 33 λεπτά, ενώ σήμερα το ατομικό του ρεκόρ είναι 2 ώρες και 22 λεπτά!

Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε 7-8 χρόνια κατάφερε να κατεβάσει κατά μία ώρα τον προσωπικό του χρόνο, γεγονός που ο ίδιος δεν αποδίδει στο ταλέντο, αλλά στην σκληρή δουλειά. «Ταλέντο θεωρώ ότι λίγο-πολύ έχουμε όλοι. Το θέμα είναι, όμως, πόσο δουλεύεις για να το αξιοποιήσεις», σχολίασε, για να εξηγήσει πως «το μυστικό της επιτυχίας είναι η εργατικότητα, η επιμονή και η υπομονή».

Οι προτεραιότητες στη ζωή του

Η ζωή του σήμερα περιστρέφεται γύρω από τον αθλητισμό και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν προπονείται 4 με 5 ώρες ημερησίως; Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος, που του απομένει είναι ελάχιστος, και δύσκολα μπορεί να εργαστεί, όπως όλοι οι άνθρωποι, αφού οι κενές του ώρες είναι πολύ συγκεκριμένες.

Για την ώρα, πάντως, ο Αντώνης Παπαδημητρίου δίνει προτεραιότητα στον αθλητισμό, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι αυτός έχει ημερομηνία λήξης («ήδη βλέπω σημάδια κόπωσης στο σώμα μου», παραδέχεται)…. Μάλιστα, θα ήθελε κάποια στιγμή ν’ ασχοληθεί και πάλι με το αντικείμενο των σπουδών του, ενδεχομένως όταν αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του!

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ