Όχι για αποδέσμευση λογαριασμών Energa και Hellas Power - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Όχι για αποδέσμευση λογαριασμών Energa και Hellas Power

Την αρνητική στάση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών συνάντησε η πρόταση της Εισαγγελίας για αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των εταιρειών Energa και Hellas Power, υπέρ του δημοσίου.

«Δεν υπάρχει τέτοια νομική δυνατότητα» απεφάνθη το Συμβούλιο στην πρόταση της Εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, η οποία, επικαλούμενη λόγους δημοσίου συμφέροντος ζήτησε την αποδέσμευση περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ από δεσμευμένους λογαριασμούς των εταιριών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας ENERGA και HELLAS POWER προκειμένου να διατεθούν στο υπουργείο Οικονομικών για πληρωμές προμηθευτών ενέργειας.

Με ένα βούλευμα 52 σελίδων (αρ.2438/12) οι δικαστές έκαναν δεκτή την εισήγηση της Ειρήνης Κατινιώτη να απορριφθεί η πρόταση Παπανδρέου θεωρώντας πώς δεν υπάρχει καμία τέτοια νομική δυνατότητα. Μάλιστα, στο βούλευμα γίνεται λόγος για «νομική κατασκευή» της Εισαγγελέως, που δεν στηρίζεται σε καμία διάταξη.

Η εισαγγελική πρόταση, για πρώτη φορά, επιχείρησε να κινήσει διαδικασίες ώστε σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση που βρίσκεται στην ανάκριση να αποδεσμευτούν χρήματα από κατασχεμένους τραπεζικούς λογαριασμούς υπέρ του ελληνικού δημοσίου.

Οι επίμαχοι λογαριασμοί των εταιρειών – παρόχων ρεύματος (ENERGA και Hellas Power) τελούν υπό δέσμευση, μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον των υπευθύνων τους για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος και απιστία με βάσει το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ