Αγρότης με...κάρτα ανεργίας - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Αγρότης με…κάρτα ανεργίας

Με νέα ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας

Οι άνεργοι που απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες μέχρι και 70 ημέρες κατ’ έτος, διατηρούν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ως εγγεγραμμένοι άνεργοι και κάτοχοι κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ όπως προβλέπει νέα ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας.

oaed_thessaloniki2

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 11 ορίζεται ότι οι άνεργοι που απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες μέχρι και 70 ημέρες κατ’ έτος, διατηρούν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ως εγγεγραμμένοι άνεργοι και κάτοχοι κάρτας ανεργίας, υπό την προϋπόθεση της νόμιμης αναγγελίας της εργασίας αυτής στον ΟΑΕΔ. Ο χρόνος απασχόλησής τους δεν θεωρείται χρόνος ανεργίας και δεν καταβάλλεται επίδομα ανεργίας για όσο χρόνο διαρκεί η απασχόληση αυτή.

Επίσης, παρατείνεται για τέσσερις μήνες, μέχρι και τις 30-6-2017 (από τις 28-2-2017 που ισχύει σήμερα), η προθεσμία υποβολής στον Ο.Α.Ε.Δ. από άνεργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του, των στοιχείων όλων των προγραμμάτων εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης που έχουν παρακολουθήσει πριν την έναρξη του ν.4430/2016.Έτσι, διατηρείται ο χρόνος παρακολούθησής τους για να συνυπολογιστεί στον χρόνο ανεργίας τους, έτσι ώστε να γίνει και η παρακράτηση του επιδόματος ανεργίας που τους καταβλήθηκε κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

πηγή: dikaiologitika.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ