Αεροπλανικό... "σωσίβιο" μεγαλοξενοδόχων για Μπουτάρη! - Karfitsa.gr
Karfitsomata

Αεροπλανικό… “σωσίβιο” μεγαλοξενοδόχων για Μπουτάρη!

ÁÅÑÏÄÑÏÌÉÏ ÌÁÊÅÄÏÍÉÁ

 

Ένα ανέλπιστο “σωσίβιο” προσέφερε – άθελά του (;) – ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στην τουριστική και επικοινωιακή πολιτική του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, εμφανίζοντας τη Θεσσαλονίκη στους “κερδισμένους” -τουριστικά- προορισμούς της προηγούμενης χρονιάς, βάσει… αεροπορικών αφίξεων.

Ενώ λοιπόν οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις σε σύγκριση με το 201, εμφανίζουν το 2012 μείωση κατά 3,34%, η Θεσσαλονίκη (και για την ακρίβεια το αεροδρόμιό της), εμφανίζει αύξηση αφίξεων κατά 5,02%.

Αυτά προκύπτουν από τα προσωρινά στοιχεία για τα 15 κυριότερα αεροδρόμια της χώρας που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και βάσει των οποίων, την περσινή χρονιά επισκέφθηκαν την Ελλάδα 11.311.447 ξένοι τουρίστες από 11.701.742 το 2011.

Αυτός ο θετικός “δείκτης”,  έρχεται να ανακουφίσει επικοινωνιακά τον Γιάννη Μπουτάρη, που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο τον τελευταίο καιρό, λόγω της σύμβασης που ο ίδιος προώθησε με τη Ryanair για την προσέλκυση τουριστών, μέσω του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Νομού Θεσσαλονίκης και η οποία πέρασε από… χίλια μύρια κύματα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι στη συνεργασία με τη Ryanair, συμμετείχε και μια… ηγετική φυσιογνωμία του ΣΕΤΕ, που επεδίωξε (θεμιτά ε;) να προσελκύσει τουρισμό στο ξενοδοχειακό του συγκρότημα στη Χαλκιδική.

Αυτό, λοιπόν, που… δεν αναφέρεται στη μέτρηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, είναι ο αριθμός των τουριστών που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη… για τη Θεσσαλονίκη και όχι για να πάνε κατ` ευθείαν στη Χαλκιδική (κυρίως), ή σε κάποιον άλλον προορισμό της Βόρειας Ελλάδας. Το σοβαρότερο; Δεν αναφέρεται ούτε η “ποιοτική” καταγραφή του τουρισμού, δηλαδή το πόσο υψηλά ή χαμηλά… βαλάντια, αντιπροσωπεύουν οι τουρίστες που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη.

Αυτά είναι τα νούμερα που έχουν αξία…

Για την ιστορία, βάσει των μετρήσεων στα… αεροδρόμια, τη μεγαλύτερη αύξηση ζήτησης είχε η Κεφαλονιά που διατήρησε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση με 13,11%, ενώ στους “κερδισμένους” -εκτός από τη Θεσσαλονίκη- περιλαμβάνονται τα Χανιά (9,25%), η Μύκονος (6,89%), η Κέρκυρα (6,31%) και η Σκιάθος (4,24%). 

Στους “χαμένους” περιλαμβάνεται η Καβάλα (με μείωση 14,72%), η Σάμος (-8,56%), η Ρόδος (-7,30%), η Ζάκυνθο2 (-5,35%), η Κως (-5,70%), το Ακτιο (-1,37%), το Ηράκλειο (-2,48%) και η Σαντορίνη (-0,92%). Στο αεροδρόμιο “Ελ.Βενιζέλος” της Αττικής, σημειώθηκε μείωση αφίξεων κατά 11,10%.

 Ο Σκαντζόχοιρος

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ