Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ - Karfitsa.gr
Uncategorized

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ

???????????????????????????????????Νέες ανατροπές έρχονται στο εφάπαξ για 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένους, που δεν ξέρουν ακόμα πώς θα γίνει ο υπολογισμός του βοηθήματος, από την 1η Ιανουαρίου του 2014 και μετά. Το μόνο δεδομένο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», είναι ότι θα υπάρξει και νέο «κούρεμα» στο εφάπαξ. «Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού άμεσα, αφού αν εφαρμοστεί ό,τι ισχύει σήμερα, δεν θα μιλάμε πια για εφάπαξ, αλλά για …λόττο. Εργαζόμενοι με τα ίδια χρόνια ασφάλισης και τις ίδιες ασφαλιστικές εισφορές, ανάλογα με το έτος εξόδου, θα έχουν απόκλιση μέχρι και 50% στο βοήθημα», λέει ο Γενικός Διευθυντής του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, Νίκος Καλάκος.

 Το επικρατέστερο σενάριο:

-Τα χρόνια ασφάλισης μέχρι το τέλος του 2013, θα υπολογιστούν με το παλαιό σύστημα που είναι ακόμα σε ισχύ.

-Τα χρόνια ασφάλισης μετά την 1η Ιανουαρίου 2014 θα υπολογιστούν με το νέο σύστημα. Η δημιουργία «ατομικών μερίδων» είναι εφικτή μόνο για τις ημέρες ασφάλισης μετά το 2001(κάτι που ισχύει με τα επικουρικά ταμεία).

 Ουσιαστικά είναι εμφανές, ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί και το υπουργείο θα πρέπει να προχωρήσει σε «λίφτινγκ» μαθηματικού τύπου. Ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ, θα εφαρμοστεί στο σύνολο των Ταμείων Πρόνοιας του δημοσίου, του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Πάντως το καταβαλλόμενο ποσό θα εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση του κάθε ταμείου.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ