, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αναβολή στη δίκη για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών

photo eurokinissi

Για την 1η Οκτωβρίου 2018 αναβλήθηκε η δίκη των 21 κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου επρόκειτο να δικαστεί σήμερα η υπόθεση, έκανε δεκτό αίτημα αναβολής που υπέβαλε συνήγορος υπεράσπισης, επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας στο πρόσωπο του εντολέα του, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση. Αυτή είναι η τρίτη αναβολή που δόθηκε, καθώς είχαν προηγηθεί άλλες δύο τον τελευταίο 1,5 χρόνο, για διαφορετικούς όμως λόγους τότε.
Οι κατηγορούμενοι, στην πλειονότητά τους κάτοικοι της Ιερισσού και της Μ. Παναγίας, αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, καθώς το παραπεμπτικό βούλευμα τους καταλογίζει -μεταξύ άλλων- σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών, ληστεία κ.ά. Τέσσερις εκ των διωκόμενων είχαν κριθεί αρχικά προφυλακιστέοι, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Όλοι τους, πάντως, αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση, που έγινε τον Φεβρουάριο του 2013.
Στο πλευρό τους βρέθηκαν για μία ακόμη φορά δεκάδες μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού και διαφόρων συλλογικοτήτων, που συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους και διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην ποινικοποίηση των αγώνων των κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της επένδυσης χρυσού.
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.