Αντίστροφη μέτρηση για τους "μνηστήρες" της ΔΕΘ! - Karfitsa.gr
Karfitsomata

Αντίστροφη μέτρηση για τους “μνηστήρες” της ΔΕΘ!

δεθ-F800x600“Αναψε” και τυπικά το πράσινο φως για τη συγχώνευση της ΔΕΘ με τη Helexpo, μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κατάργηση και – συγχώνευση Οργανισμών του Δημοσίου. Ταυτόχρονα σήμανε το… “καμπανάκι” της τελικής ευθείας, για τους “μνηστήρες” του θρόνου, που είναι ουκ ολίγοι, άλλοι με περισσότερες ελπίδες κι άλλοις με λιγότερες.

Θυμίζουμε το ενδιαφέρον του …φαλιρημένου κουνιάδου Δημήτρη Μπακατσέλου, του Δημήτρη Πανοζάχου, του Δημήτρη Λακασά (που έχει ατονίσει), ενώ δεν είναι αδιάφοροι ούτε οι νυν… Πάρης Μαυρίδης της Helexpo και Θεόδωρος Σουμπάσης της ΔΕΘ, με τον πρώτο …κάργα βενιζελικό και τον δεύτερο πιο μετριοπαθή.

Τα παρατράγουδα κατά την ψήφιση του νόμου δεν έλειψαν, καθώς το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε σε επιμέρους άρθρα, από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Έτσι, δεν πέρασε το άρθρο 8 που προβλέπει την κατάργηση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και την ενσωμάτωση του στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Είχε προηγηθεί ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε έξι συνολικά άρθρα.

Ειδικότερα, σε σύνολο 257 βουλευτών υπέρ του άρθρου τάχθηκαν 126 βουλευτές ενώ το καταψήφισαν 131.

Πολιτική απόφαση στρατηγικής σημασίας χαρακτήρισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, την συγχώνευση των ΔΕΘ Α.Ε. και Helexpo Α.Ε. 

Όπως ανέφερε ο υπουργός, με τη νέα εταιρεία που θα προκύψει, διευθετούνται οριστικά οι οικονομικές διαφορές μεταξύ της ΔΕΘ και της Helexpo, καθώς και οι επικαλύψεις ανάμεσα στις δυο εταιρείες.

Επιπλέον σημείωσε πως η δημιουργία της κεφαλαιακά ισχυρής συγχωνευμένης εταιρείας θα αναδείξει τις οικονομικές δυνατότητες της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, καθιστώντας τη Βόρεια Ελλάδα εκθεσιακό πόλο και μοχλό ανάπτυξης.

«Η Ελλάδα αλλάζει νοοτροπία. Αποκαθιστούμε στρεβλώσεις του παρελθόντος, ανακτούμε την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος και αποδεικνύουμε ότι στην πολιτική υπάρχει συνέπεια λόγων και πράξεων», κατέληξε.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ