Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. εξελέγη ο Τζιτζικώστας - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. εξελέγη ο Τζιτζικώστας

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξελέγη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας από την Ολομέλεια της Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι 350 Τοπικών Αρχών (Περιφερειών και Πόλεων) και από τις 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμητικά αντιπροσωπευτικό και συλλογικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά το Ευρωκοινοβούλιο. Άλλωστε, η Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτηρίζεται ως το «Κοινοβούλιο της Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης».

Τα μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ επίσης γεφυρώνουν τις αποστάσεις που δημιουργούνται ανάμεσα στους πολίτες και το κέντρο λήψης των αποφάσεων της ΕΕ, προωθώντας την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σε όλα τα επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Ιανουάριο του 2015, ενώ πρόσφατα επεξεργάστηκε και κατέθεσε Γνωμοδότηση για την Πολιτιστική Διπλωματία της ΕΕ, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών. Επίσης, έχει διοργανώσει δύο σημαντικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη με θέμα το «Προσφυγικό – Μεταναστευτικό» ζήτημα και το «Μέλλον της Ευρώπης», στις οποίες συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, Ευρωπαίοι Επίτροποι, Ευρωβουλευτές, καθώς και πολιτικά και διοικητικά στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ