Αν θέλουμε ατομική βόμβα κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει - Karfitsa.gr
Uncategorized

Αν θέλουμε ατομική βόμβα κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει

Το Ιράν δεν έχει την πρόθεση να αποκτήσει πυρηνικά όπλα αλλά, αν το αποφάσιζε, οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να το εμποδίσουν να τα αποκτήσει, δήλωσε σήμερα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Με το σχόλιο αυτό ο Χαμενεΐ φαίνεται να απαντά στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είχε δηλώσει στις 12 Φεβρουαρίου, κατά την ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου για την κατάσταση της Ένωσης, πως οι ΗΠΑ θα κάνουν “ό,τι είναι απαραίτητο για να εμποδίσουν (το Ιράν) να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο”.

“Πιστεύουμε πως τα ατομικά όπλα πρέπει να καταργηθούν και δεν θέλουμε να κατασκευάσουμε τέτοια όπλα”, αλλά “αν αποφασίζαμε κάτι διαφορετικό, οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να μας εμποδίσουν”, δήλωσε ο Χαμενεΐ σε ομιλία του ενώπιον μιας αντιπροσωπείας από την Ταμπρίζ (βορειοδυτικό Ιράν) που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Το Ιράν έλαβε την απόφαση να απαρνηθεί τα πυρηνικά όπλα “όχι επειδή (η κατοχή τους από την Τεχεράνη) θα ανησυχούσε τους Αμερικανούς, αλλά επειδή θεωρούμε, για θρησκευτικούς λόγους, πως τα ατομικά όπλα είναι ένα έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας”, πρόσθεσε.

Ο ιρανός ηγέτης υποστήριζε ανέκαθεν πως η κατοχή πυρηνικών όπλων είναι “αμαρτία” έναντι του ισλάμ και σήμερα επανέλαβε δια μακρών αυτή τη θέση, κατηγορώντας τις ΗΠΑ και τις δυτικές χώρες ότι “ψεύδονται” όταν υποστηρίζουν ότι η Τεχεράνη θέλει να κατασκευάσει ατομική βόμβα.

“Θέλουν απλώς να μας εμποδίσουν να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας στον εμπλουτισμό του ουρανίου και να χρησιμοποιήσουμε την πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς”, πρόσθεσε ο αγιατολάχ Χαμενεΐ.

Πηγή: protothema.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ