Από την άνοιξη ο μετροπόντικας πάει …Καλαμαριά! - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Από την άνοιξη ο μετροπόντικας πάει …Καλαμαριά!

Tον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης «Αρετσού» επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Αττικό Μέτρό , Γιάννης Μυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη.

Ο κ. Μυλόπουλος αναφέρε ότι : «Η επέκταση της Καλαμαριάς από την αρχή δεν είχε προβλήματα. Οι σταθμοί της βρίσκονται σε φάση υλοποίησης. Μέσα στην άνοιξη του 2017 τα ΤΒΜ θα απουναρμολογηθούν και θα μεταφερθούν στον σταθμό της Μίκρας για να αρχίσει η διάνοιξη. Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τον δήμαρχο, η οποία ανοίγει δρόμους για τη δημιουργία και των χώρων πρόσβασης και υποδομής που απαιτούνται γύρω από τους σταθμούς», ενώ ανέφερε ότι η συγκεκριμένος σταθμός θα επεκταθεί το έργο και προς το αεροδρόμιο.

Όσον αφορά την συνάντηση που προηγήθηκε της επίσκεψης μεταξύ του κ. Μυλόπουλου και του κ. Μπακογλίδη στο δημαρχείο, ο δήμαρχος είπε πως :  «Από τη μέρα που υπεγράφη η σύμβαση, το έργο βρίσκεται εντός χρονοδιαγραμμάτων κι ελπίζουμε ότι το 2020 το μετρό θα τρέξει σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης. Στη συνέντηση με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο συζητήσαμε ζητήματα που προέκυψαν σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη έργου, όπως τη διαμόρφωση των χώρων πέριξ των σταθμών, τη διάνοιξη της οδού Πόντου, αλλά και τις εκδηλώσεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στους χώρους των σταθμών, μετλα την ολοκλήρωσή τους».

Τέλος, ο κ. Μυλόπουλος τόνισε η βασική γραμμή του μετρό θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ