«Αυθαίρετη η συνεχιζόμενη κράτηση της Τιμοσένκο» - Karfitsa.gr
Uncategorized

«Αυθαίρετη η συνεχιζόμενη κράτηση της Τιμοσένκο»

Αυθαίρετη είναι η συνεχιζόμενη κράτηση της Γιούλιας Τιμοσένκο, αποφάνθηκε το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδικάζοντας την Ουκρανία για τρεις παραβιάσεις της Σύμβασης προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

timosenkoΑυθαίρετη είναι η συνεχιζόμενη κράτηση της Γιούλιας Τιμοσένκο, αποφάνθηκε το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδικάζοντας την Ουκρανία για τρεις παραβιάσεις της Σύμβασης προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Ολομέλεια του Δικαστηρίου, εξετάζοντας σε δημόσια ακρόαση της προσφυγή της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας αποφάνθηκε ότι η συνεχιζόμενη κράτηση της είναι αυθαίρετη και εναντιώνεται σε διατάξεις της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αποδεχόμενο σχεδόν όλες τις αιτιάσεις της Τιμοσένκο σε βάρος της ουκρανικής κυβέρνησης, το Δικαστήριο καταδίκασε την Ουκρανία για παραβίαση του δικαιώματος ταχείας επανεξέτασης της νομιμότητας κράτησης, του δικαιώματος αποζημίωσης για παράνομη κράτηση και του δικαιώματος προσφυγής ενάντια σε απόφαση στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων.

Κατά πλειοψηφία το Δικαστήριο αποφάσισε ότι, στην περίπτωση Τιμοσένκο, δεν υπήρξε παραβίαση των διατάξεων της Σύμβασης που απαγορεύουν την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση.

Το Δικαστήριο, με την απόφαση του, δεν υποχρεώνει την Ουκρανία να καταβάλλει κάποια αποζημίωση στην Τιμοσένκο, δεδομένου ότι η τελευταία δεν είχε υποβάλλει τέτοιο αίτημα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ