Αυξάνονται οι νέοι που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας - Karfitsa.gr
Uncategorized

Αυξάνονται οι νέοι που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας

ftoxosΑνησυχητικά συμπεράσματα για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης της ευρωζώνης προκύπτουν από σχετική έρευνα που εκπόνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, πιο ευάλωτοι στην οικονομική κρίση αναδεικνύονται οι νέοι, καθώς το ποσοστό αυτών που ζει στο όριο της φτώχειας αυξήθηκε κατά 1,2% την τριετία 2008-2011.

Συνολικά, το ποσοστό των πολιτών που ζουν στο όριο της φτώχειας αυξήθηκε κατά 1,3%, αν και στην ηλικιακή ομάδα 55-64 ετών κατέγραψε πτώση 0,3%. Την ίδια ώρα, το 80% των Ελλήνων και Σλοβένων νέων, ποσοστό ρεκόρ για την ΕΕ, βρίσκονται ενώπιος ενωπίω με το τεράστιο πρόβλημα της μακροχρόνιας ανεργίας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τριετίας, καταγράφεται μια ραγδαία μείωση των μισθών, καθώς σε Λιθουανία, Ελλάδα, Εσθονία και Λετονία η πτώση ήταν μεγαλύτερη του 10%. Επίσης, αξίζει να επισημανθεί η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών, ιδίως σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Ισπανία. Το 11% των Ελλήνων αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου.

Πηγή : protothema.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ