Αυτή η χώρα θα απαγορεύσει τη χρήση πετρελαίου για θέρμανση μέχρι το 2020 - Karfitsa.gr
Περιβάλλον

Αυτή η χώρα θα απαγορεύσει τη χρήση πετρελαίου για θέρμανση μέχρι το 2020

Το 2020 η Νορβηγία αναμένεται να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα απαγορεύσει τη χρήση πετρελαίου και παραφίνης για τη θέρμανση κτηρίων.

«Όσοι χρησιμοποιούν πετρέλαιο για θέρμανση θα πρέπει να βρουν άλλες επιλογές έως το 2020», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βίνταρ Χελγκεσενλάιντ, υπουργός Περιβάλλοντος της σκανδιναβικής χώρας.

Η κυβέρνηση συνιστά στους πολίτες να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις όπως αντλίες θερμότητας, υδροηλεκτρική ενέργεια ή ακόμη και ειδικές σόμπες που καίνε βιομάζα. Στο μέλλον, η νομοθεσία ενδέχεται να επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει περιορισμούς και στη χρήση φυσικού αερίου για τη θέρμανση κτιρίων.

Η απαγόρευση σηματοδοτεί μία ριζική και φιλόδοξη αλλαγή στην περιβαλλοντική πολιτική της Νορβηγίας. Παρά την επικύρωση της Συμφωνίας του Παρισίου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής το 2015, η χώρα σημείωσε αύξηση 3,3% στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το περασμένο έτος, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990, ενώ αποτελεί τον 15ο μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου παγκοσμίως, βάσει των στατιστικών του 2016. Η εφαρμογή αυτής της νέας πολιτικής θα μειώσει ενδεχομένως τις εκπομπές άνθρακα της χώρας κατά 340.000 τόνους ετησίως.

Οι σκανδιναβικές χώρες έχουν δώσει το παράδειγμα στο πρόσφατο παρελθόν για τον περιορισμό της ρύπανσης που ενισχύει την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Πρόσφατα, η Σουηδία ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο μακροπρόθεσμο σχέδιο για την επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα μέχρι το 2045, ενώ η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να απαγορεύσει τα αυτοκίνητα που κινούνται με βενζίνη από τους δρόμους της χώρας μέχρι το 2025. naftemporiki.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ