Αυτοδίκαια στο ΤΕΒΑ οι δικαιούχοι του ΚΕΑ -Τα βήματα για ένταξη - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Αυτοδίκαια στο ΤΕΒΑ οι δικαιούχοι του ΚΕΑ -Τα βήματα για ένταξη

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) εντάσσονται αυτοδίκαια στις παροχές του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)”, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/2017-ΦΕΚ 1474/Β/28-4-2017 Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Εργασίας.

Για να γίνει η υπαγωγή των δικαιούχων του ΚΕΑ στο ΤΕΒΑ πρέπει:

  1. ο αιτών να δηλώσει ότι επιθυμεί την συμμετοχή του στο πρόγραμμα. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της αντίστοιχης επιλογής, που είναι διαθέσιμη στην φόρμα της αίτησης του ΚΕΑ.
  2. Οι αιτούντες και οι ήδη δικαιούχοι του ΚΕΑ να επιλέξουν και τον Κοινωνικό Εταίρο και το Σημείο Διανομής από όπου επιθυμούν να εξυπηρετούνται, από σχετική λίστα επιλογών που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα του ΚΕΑ.

Για να δηλωθεί η ένταξη στο ΤΕΒΑ απαιτείται τροποποίηση της αίτησης του ΚΕΑ, είτε μέσω των εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων των Δήμων και των ΚΕΠ, είτε απευθείας από τους δικαιούχους.

H Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δέλτα ενημερώνει τους δημότες που είναι δικαιούχοι ΚΕΑ και επιθυμούν να ενταχθούν στα ΤΕΒΑ, να ακολουθήσουν την συγκεκριμένη διαδικασία ηλεκτρονικά ή στο ΚΕΠ ή να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2313-305920 της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ