Α. Σαμαράς:«Ο ελληνισμός πάντα αντιμετώπισε με επιτυχία τις δυσκολίες» - Karfitsa.gr
Uncategorized

Α. Σαμαράς:«Ο ελληνισμός πάντα αντιμετώπισε με επιτυχία τις δυσκολίες»

samaras-kuprosΜήνυμα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας προς τον κυπριακό λαό έστειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται στη Λεμεσό. «Μετά την Ελλάδα και η Κυπριακή οικονομία μπαίνει σε δοκιμασία, αλλά μέσα από τους αιώνες, όπως ξέρετε, ο Ελληνισμός πάντα αντιμετώπισε δυσκολίες, αλλά και πάντα τις αντιμετώπισε, τελικά, με επιτυχία. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μέσα από τις δυσκολίες γινόμαστε πιο δυνατοί και πιστεύω πραγματικά ότι, όπως η Ελλάδα τα καταφέρνει, έτσι και η Κύπρος τελικά θα τα καταφέρει», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Σε ερώτηση αν θα δοθεί κάποια κατεύθυνση στη σημερινή (σημ. χθεσινή) σύνοδο, ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι «σήμερα θα εξετάσουμε διάφορα θέματα τα οποία δε σχετίζονται άμεσα με το ζήτημα αυτό, αλλά σχετίζονται γενικότερα με την προοπτική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που, όπως ξέρετε, είναι το σημαντικότερο, ισχυρότερο κόμμα σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση». «Αυτό θα είναι και το μήνυμα, αυτή θα είναι και η προσπάθεια, αυτή θα είναι και η ενεργός συμμετοχή, από εδώ και πέρα, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κύπρο, προκειμένου ακριβώς να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια», πρόσθεσε.

Έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός μιλώντας κατά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013 τόνισε ότι η κυβέρνηση αποδίδει πρωταρχική σημασία στην ανάκαμψη της οικονομίας. Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «βελτιωμένο κλίμα, το οποίο βιώνουμε στις διεθνείς επαφές», ενώ τόνισε ότι «οι πάντες αναγνωρίζουν την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη ύφεση και την ανεργία, κυρίως των νέων».

«Το στοίχημα είναι να αξιοποιήσουμε το κλίμα και τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Αυτό θα το κάνουμε με συγκεκριμένα “χρονο-στοχοδιαγράμματα”, όχι με ευχές και δημόσιες σχέσεις, αλλά με συγκεκριμένα βήματα» επισήμανε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι οι επενδύσεις απαιτούν ρευστότητα, η οποία θα προέλθει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την επιστροφή των καταθέσεων και από πρωτοβουλίες όπως είναι το ΕΤΕΑΝ και τα προγράμματα της ΕΤΕπ. «’Εγιναν αλλαγές αλλά συνεχίζονται για να γίνει πιο ανταγωνιστική η οικονομία. Το κράτος θα συμβάλει στην αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας και των αποκρατικοποιήσεων», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Μπροστά η ΝΔ

Βραχεία κεφαλή στη Νέα Δημοκρατία δίνει, έπειτα από καιρό, δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για τον Σκάι και την Καθημερινή. Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής που μετρά η εταιρεία, η ΝΔ συγκεντρώνει 29%, έναντι 28,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας (Δεκέμβριος 2012), η ΝΔ έχει άνοδο τριών μονάδων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πτώση κατά δύο μονάδες. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται και σε αυτή την έρευνα η Χρυσή Αυγή με 10%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αμφότεροι με 8%, η ΔΗΜΑΡ με 7% και το ΚΚΕ με 5,5%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προηγείται με 44% έναντι 39% της ΝΔ τον Ιανουάριο, ωστόσο η «ψαλίδα» έχει κλείσει σημαντικά και σε αυτή τη μέτρηση. Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Αντώνης Σαμαράς με 48%, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανείς από τους δύο» απάντησε το 25% των ερωτώμενων. Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Σαμαράς ενισχύεται κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες από την τελευταία μέτρηση του 2012, στο 45%.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ