Βγάλε το τζιν σου και βάλτο στην... κατάψυξη- Δείτε γιατί - Karfitsa.gr
Κοσμικά

Βγάλε το τζιν σου και βάλτο στην… κατάψυξη- Δείτε γιατί

φωτο bigstockphoto.com

Aυτή τη στιγμή που διαβάζεις το post, ένα τζιν παντελόνι σε κάποιο σημείο του πλανήτη πλένεται στους 60 βαθμούς κελσίου και ίσως βογγάει από την ταλαιπωρία, ενώ κάποιο άλλο δροσίζεται στο ελαφρύ πρόγραμμα των 30 βαθμών κελσίου.

Είτε είσαι εκείνη που πλένεις αρκετά συχνά το τζιν σε υψηλή θερμοκρασίες είτε εκείνη που το φρεσκάρει μια φορά στο τόσο (όπως έχουμε ήδη αναφέρει, δεν πρέπει να πλένεις το τζιν παραπάνω από μία φορά το εξάμηνο, σύμφωνα πάντα με τον CEO γνωστής εταιρείας τζιν), μάλλον έχεις επιλέξει το λάθος τρόπο πλυσίματος.

Γιατί ο σωστός τρόπος για να πλύνεις το τζιν σου, χωρίς να το χαλάσεις, είναι να το βάλεις στην κατάψυξη. Ναι,καλά διάβασες, στην κατάψυξη δίπλα στα τάπερ με τις μπάμιες και τα παγάκια.

Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η χαμηλή θερμοκρασία στην κατάψυξη αρκεί για να εξοντώσει τα βακτήρια που έχουν αναπτυχθεί στο ύφασμα και προκαλούν την άσχημη μυρωδιά ενώ παράλληλα έτσι δεν καταστρέφεις το ύφασμα.

Ο Paul Roughley, designer director της εταιρείας DSTLD πάντως υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει λόγος να πλένεις σε ζεστό νερό το τζιν, αλλά πρέπει πάντα να το γυρνάς ανάποδα πριν το βάλεις στον κάδο ενώ συστήνει τη χρήση απαλού απορρυπαντικού. Βέβαια, αν δεν θέλεις να το βάλεις στην κατάψυξη, προτείνει να το ψεκάσεις με αποσμητικό υφασμάτων και να το κρεμάσεις έξω για να αεριστεί. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρέπει ΠΟΤΕ να το βάλεις στη χλωρίνη, καθώς θα χαλάσει το ύφασμα με αποτέλεσμα να σκιστεί πιο εύκολα.

Πηγή ladylike.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ