Βρήκαν τα κλεμμένα των νοσοκομείων - Τι παρέλαβε ο Π. Πολάκης από την... Κολομβία - Karfitsa.gr
Health Slider Ειδήσεις Ροή

Βρήκαν τα κλεμμένα των νοσοκομείων – Τι παρέλαβε ο Π. Πολάκης από την… Κολομβία

Αποδόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, ιατρικός εξοπλισμός που εκλάπη τον περασμένο Μάιο από τα Νοσοκομεία «Άγιος Σάββας» και Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και εντοπίστηκαν στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος “Η επιτυχής διαδικασία εντοπισμού, ανάκτησης και επαναπατρισμού των ιατρικών μηχανημάτων ήταν αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας των Υπηρεσιών μας με τις αρχές της… Κολομβίας” Ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης σημείωσε ότι εξιχνιάστηκαν οι κλοπές από τέσσερα νοσοκομεία της χώρας μας, από το Νοσοκομείο Άγιος Σάββας και τα Γενικά Νοσοκομεία Λαμίας, Λάρισας και Βόλου. Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να εξιχνιάσει και τις τέσσερις κλοπές και να ταυτοποιήσει τα μέλη του εγκληματικού δικτύου, που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή. Όπως διακριβώθηκε το συγκεκριμένο εγκληματικό δίκτυο έχει χαρακτήρα διεθνικό, καθώς έχει διαπράξει σωρεία κλοπών ιατρικού εξοπλισμού από πολλά Νοσοκομεία της Ευρώπης, όπως σε Λουξεμβούργο, Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία, Ιταλία, Ολλανδία, Γαλλία, Κροατία και αλλού. Η διάσταση αυτή αναδεικνύει μια άλλη σημαντική παράμετρο της υπόθεσης. Τα στοιχεία από τις έρευνες στην Ελλάδα, διαβιβάστηκαν σε πολλές Αστυνομικές Αρχές του εξωτερικού, που διερευνούν ανάλογες κλοπές. Είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι βοήθησαν και ενίσχυσαν σημαντικά τις προσπάθειες για εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων. Για το λόγο αυτό δεχτήκαμε πολλά ευμενή σχόλια και συγχαρητήρια από Αστυνομίες του εξωτερικού και αυτό αποτελεί μια διάκριση όχι μόνο για την Ελληνική Αστυνομία αλλά και για τη χώρα μας γενικότερα. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αποδώσουμε ιατρικό εξοπλισμό, που εκλάπη από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Ο εξοπλισμός αυτός, όπως γνωρίζετε, εντοπίστηκε στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας από τις Αστυνομικές Αρχές της Κολομβίας και επέστρεψε στη χώρα μας. Το πλέον σημαντικό είναι ότι το υλικό αυτό τίθεται και πάλι στη διάθεση των Νοσοκομείων, για τις ανάγκες των συμπολιτών μας.”

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης τονισε ότι «Έχουν κλαπεί και άλλες φορές πράγματα από νοσοκομεία και αξίας πράγματα και μεγαλύτερης αξίας από αυτά που σήμερα ξαναβρήκαμε, όμως δε βρέθηκαν ποτέ γιατί δεν ασχολήθηκε κανείς και δεν ασχολήθηκε κανείς, γιατί δεν υπήρχε η πολιτική επιλογή να ασχοληθεί κανείς. Υπάρχουν ικανότατοι αξιωματικοί στην Ελληνική Αστυνομία και φαίνεται και φάνηκε από το αποτέλεσμα. Πραγματικά η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής θα το πω έτσι και επιτρέψτε μου το έβαλε τα γυαλιά σε αντίστοιχες έντεκα υπηρεσίες άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Δεν το είπατε εσείς το λέω εγώ, γιατί έτσι είναι.

Μια διεθνής σπείρα η οποία είχε ρημάξει μια σειρά από νοσοκομεία κλέβοντας συγκεκριμένο τέτοιο εξοπλισμό για συγκεκριμένη χρήση σε άλλη παράνομη δραστηριότητα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, με τα καρτέλ των ναρκωτικών, αλλά πιθανά και σε σχέση ως ανταλλακτικά στα νοσοκομεία και που όμως υπήρχε μαύρο σκοτάδι και το οποίο το ανακάλυψε η Ελληνική Αστυνομία και οφείλω να δώσω τα πιο θερμά συγχαρητήρια που έχω για αυτό το πράγμα .Και πραγματικά αυτά τα μηχανήματα που έχουν επιστρέψει μέχρι στιγμής και θα βρεθούν και τα υπόλοιπα, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν όπως το είχα πει και κάποιοι με λοιδόρησαν τότε, γιατί είχα επικοινωνία και είχα πει ότι είμαστε στο δρόμο θα τα βρούμε και κάποιοι έβγαιναν και έλεγαν διάφορα τότε. Να τα, λοιπόν, εδώ είναι.

Από την πρώτη στιγμή και οι Διοικητές και των δύο Νοσοκομείων αυτών και των άλλων πήραν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου μόνο την πρώτη ημέρα να υπάρχει μια αναδρομή των προγραμματισμένων ραντεβού. Όλα τα ραντεβού, που έπρεπε να γίνουν, έγιναν κανονικά, με χρήση άλλων μηχανημάτων, με το υλικό που υπήρχανε που δανειστήκαμε, που πήραμε, που είχαμε σε άλλες μεριές και τα λοιπά. Όλα αυτά ξαναμπαίνουν στην υπηρεσία τους. Επίσης, το άλλο που κάναμε για να είμαστε καλυμμένοι και τώρα αυτό θα γίνει εξοπλισμός στα νοσοκομεία.

Εμείς καλύψαμε από το αποθεματικό του Υπουργείου, χρηματοδοτήσαμε τα Νοσοκομεία τους λογαριασμούς τους, η αντικατάσταση του εξοπλισμού αυτού στην περίπτωση που δε βρισκόταν είναι πολιτική μας επιλογή, θα μείνει αυτή η χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία για να συμπληρωθούν όσο γίνεται πιο πλήρως οι εξοπλισμοί αυτών των εργαστηρίων και πραγματικά, όπως έχω πει πολλές φορές, είσαι ό,τι κάνεις και όχι ό,τι λες.

Δεχτήκαμε και δεχόμαστε μεγάλη επίθεση στο Υπουργείο και μάλιστα και συγκεκριμένα με τις κλοπές αυτές βγήκαν πολιτικοί εκπρόσωποι άλλων κομμάτων «Υπάρχει Υπουργείο Υγείας; Υπάρχει Ελληνική Αστυνομία;». Βγήκαν διάφοροι συνδικαλιστές που τώρα το θυμηθήκαν, τώρα ξαναείδαν κλοπή στο νοσοκομείο να λένε τα ίδια. Λοιπόν, ας μας πουν, λοιπόν, ένα ιστορικό παράδειγμά προηγούμενου μιας τέτοιας κλοπής να εξιχνιάζεται και να επιστρέφεται το προϊόν της κλοπής για χρήση ξανά στα νοσοκομεία”

Τι είπαν οι διοικητές των νοσοκομείων

Διοικητής Αντικαρκινικού – Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας», Γεώργιος Δενδραμής: «Ευχαριστούμε την Ελληνική Αστυνομία που ήταν από το πρώτο δευτερόλεπτο δίπλα μας. Ευχαριστούμε και εσάς γιατί και εσείς από την πρώτη στιγμή ήσασταν δίπλα μας. Οφείλω όμως να ευχαριστήσω και το προσωπικό του Νοσοκομείου που από το πρώτο δευτερόλεπτο, μόλις έφυγε η Σήμανση, συνέχισε το έργο και δεν ακυρώθηκε ούτε και την πρώτη ημέρα κανένα ραντεβού. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό.»

Διοικητής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος: «Ως Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αισθάνομαι βαθιά υποχρέωση στην Ελληνική Αστυνομία και σε όλους όσους συνέβαλαν ώστε να επιστραφούν τα κλαπέντα πίσω. Ως πολίτης αυτής της χώρας αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω και να αναγνωρίσω πέρα από την αστυνομική και την να το πω υπηρεσιακή πράξη, κάτι βαθύτερο που έρχεται να απαντήσει στην ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας ότι βλέπει ορατά αποτελέσματα, ότι αυτό το κράτος μπορεί να έχει μια χρεοκοπημένη οικονομία, έχει ωστόσο όμως έναν δημόσιο τομέα και υπηρεσίες, οι οποίες δουλεύουν με αυταπάρνηση και πετυχαίνουν αυτά τα αποτελέσματα που είπε πριν ο Υπουργός και περιέγραψε και ο κ. Γενικός. Σαν πολίτες, λοιπόν, και σαν πολίτης εγώ προσωπικά αισθάνομαι περηφάνια και για τον δημόσιο τομέα και για την Ελληνική Αστυνομία και κυρίως ότι δεν ζούμε σε ένα κράτος ανομίας. Αντίθετα υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν ικανά στελέχη που υπηρετούν αυτό το κράτος και με βάση ακριβώς αυτό που βλέπουμε και αυτές τις επιτυχίες, στέλνει έναν συμβολισμό ο οποίος λέει ότι ο δρόμος από την έξοδο περνάει μέσα από τη δική μας εργασία και το γενικό φιλότιμο. Από καρδιάς ευχαριστώ όλους.»

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ