"Βόμβα" Άνθιμου: "Αθεόφοβοι" πολιτικοί... μην ορκίζεστε! - Karfitsa.gr
Karfitsomata

“Βόμβα” Άνθιμου: “Αθεόφοβοι” πολιτικοί… μην ορκίζεστε!

Voyli-orkos-anthimosΝα καταργηθεί ο θρησκευτικός όρκος για όλους τους πολιτικούς, προτείνει με άρθρο του στην ιστοσελίδα της Μητρόπολής του, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθμος, αφού όπως λέει, οι πολιτικοί γίνονται σίγουρα… επίορκοι!

Συγκεκριμένα, ζητά την κατάργηση του όρκου για τους βουλευτές, καθώς και για τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, ενώ δεν παραλείπει να θέσει και ζήτημα κατάργησης του θρησκευτικού όρκου και από τα δικαστήρια αλλά και από την διαδικασία ανάληψης των καθηκόντων των υπαλλήλων!

“Ξεπέφτουν”, λέει, “τα ιερά και τα όσια”, κάθε φορά που γίνονται κάποιοι επίορκοι.

Στο άρθρο του, μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως αναφέρει: “Αισθάνομαι ευθύνη και ενοχή όταν με επίσημη εκκλησιαστική τελετή, αναγκάζω βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους να επιορκήσουν… Επειδή, σίγουρα επιορκούν! Αυτό ομολογούν τα ειδικά δικαστήρια, όσα γίνονται κι όσα δεν γίνονται στη χώρα.”

Εξηγεί, ότι η Εκκλησία, παρά την απαγόρευση του όρκου που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο, συγκατένευσε στη χρήση του από ανάγκη, όταν έπρεπε να βοηθήσει στη σύσταση του Ελληνικού Κράτους. Ο κ. Άνθιμος εξέφρασε πάλι την αντίθεσή του, για πολιτικούς, όπως και για τους μάρτυρες που καταθέτουν σε δικαστήρια, αφού όπως είπε, “βάζουν το χέρι τους στο ιερό Ευαγγέλιο με τόση ευκολία και ελαστική συνείδηση”.

“Ο όρκος είναι φοβερό πράγμα, για όποιον πιστεύει”, τονίζει. “Ενώ για όποιον δεν πιστεύει είναι παρωδία. Να καταργηθεί, λοιπόν και από τα δικαστήρια και από την ανάληψη των καθηκόντων των αιρετών ή των υπαλλήλων.¨”

Αντί του όρκου στο ευαγγέλιο, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως προτείνει όρκο “στην τιμή και στη συνείδησή μας, που ή τα έχει κανείς ή δεν τα έχει”, καθώς “για τους χριστιανούς, η επίκληση του Ονόματος της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.”

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ