ΓΣΕΕ: 24ωρη γενική απεργία την 1η Μαΐου - Karfitsa.gr
Κοινωνία

ΓΣΕΕ: 24ωρη γενική απεργία την 1η Μαΐου

gseeΕικοσιτετράωρη γενική απεργία 24ης την Τετάρτη 1η Μαΐου αλλά συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, αποφάσισε η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, αφότου συγκροτήθηκε σε Σώμα.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος χαρακτήρισε προκλητική την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και του υπουργού Εργασίας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η 7η Μαΐου εξομοιώνεται με υποχρεωτική αργία, επειδή η Πρωτομαγιά φέτος συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη.

«Η Πρωτομαγιά δεν είναι μια κινητή θρησκευτική γιορτή, είναι ημέρα αγώνα, πάλης και μνήμης του εργατικού κινήματος, ημέρα αγώνα, πάλης και μνήμης του εργατικού κινήματος» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.

Παράλληλα, η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή να λάβει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για την έναρξη διαπραγμάτευσης με τους εργοδοτικούς φορείς για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η Συνομοσπονδία επισημαίνει πως στόχος για την ΕΓΣΣΕ είναι το περιεχόμενό της να κινείται στο πλαίσιο της κοινής επιστολής ΓΣΕΕ – ΣΕΒ – ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ που απεστάλη τον Φεβρουάριο 2012 στον τότε Πρωθυπουργό και αφορούσε μεταξύ άλλων στη συμφωνία για κατώτατο μισθό ύψους 751 ευρώ.   

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ