, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γιατί δεν πρέπει να βγάζετε τις μέδουσες και τις τσούχτρες στην παραλία;

Τον τελευταίο καιρό σε πολλές παραλίες σε όλη την Ελλάδα, και ειδικότερα στον Κορινθιακό κόλπο, εμφανίζονται πολλές μέδουσες και τσούχτρες.
Πολλοί της πιάνουν και της βγάζουν στην παραλία, με κλαδιά, κουβαδάκια, φτυάρια ή ότι άλλο βρουν.

Υπάρχουν λοιπόν πέντε πολύ συγκεκριμένοι λόγοι για να μην τις βγάζετε έξω από την θάλασσα:
Όταν οι μέδουσες βγουν στην παραλία και στην ζέστη, ύστερα από λίγη ώρα αρχίζουν να μυρίζουν εξαιρετικά άσχημα. Μετατρέπονται σε εστίες μόλυνσης, που μάλλον δεν θα καθαρίζει κανένας.
Αν κάποιος πατήσει κατά λάθος τα πλοκάμια της μέδουσας, ακόμα κι αν την έχουν θάψει στην άμμο, εκκρίνουν ένα υγρό το οποίο θα προκαλέσει τσούξιμο και κοκκίνισμα. Το άτομο που τσιμπήθηκε από μέδουσα θα χρειαστεί επειγόντως πρώτες βοήθειες.
Μπορεί να αποβεί μοιραίο για άτομα με βεβαρημένο πρόβλημα υγείας. Εξαρτάται βέβαια από το πρόβλημα υγεία κάθε ανθρώπου αλλά και από το είδος της μέδουσας.
Οι μέδουσες τρώνε μικρά ψάρια και ζωοπλαγκτόν αλλά αποτελούν και τροφή για άλλα θαλάσσια είδη.Οι μέδουσες θα μείνουν για λίγες ημέρες και μετά θα παρασυρθούν από τα ρεύματα μακριά από τις παραλίες..athensmagazine.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.