Για πρώτη φορά στην Αθήνα το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης: Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή (ΒΙΝΤΕΟ) - Karfitsa.gr
WebTV Κοινωνία

Για πρώτη φορά στην Αθήνα το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης: Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή (ΒΙΝΤΕΟ)

Mε τιμές αρχηγού κράτους έφθασε στη χώρα μας από τη Βενετία, το απόγευμα της Κυριακής το ιερό λείψανο της της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Μαζί του έφτασε και τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου με τα Αχραντα Πάθη του Χριστού, που αποθησαυρίζεται στον Θησαυρό της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου στη Βενετία.

Ο επικεφαλής της αποστολής, Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος και διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας παρέλαβε από τον Πατριάρχη Βενετίας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Φραγκίσκο το ιερό λείψανο της Αγίας με τον Τίμιο Σταυρό.

Το ιερό σκήνωμα και το τίμιο ξύλο θα εκτεθούν σε προσκύνημα στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο δήμο της Αττικής, από σήμερα έως τις 15 Ιουνίου.

Είναι η πρώτη φορά που το ιερό λείψανο βγαίνει εκτός Βενετίας, όπου φυλάσσεται.

Η επίσημη υποδοχή θα γίνει μπροστά από το δημαρχείο Αιγάλεω παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.

Κατόπιν θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του ιερού σκηνώματος στην Αθήνα, θα τελούνται πρωινές και απογευματινές ακολουθίες και αγρυπνίες..real.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ