, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Για την Ελλάδα που οραματιζόμαστε να πετύχει η Κεντροαριστερά!

του Ανδρέα Συρεγγέλα* 
Το διάστημα που διανύουμε  μέχρι τις εκλογές  για την ανάδειξη του επικεφαλής της Κεντροαριστεράς παράταξης είναι ιδιαίτερο κρίσιμο.
Το εγχείρημα για να έχει τα αποτελέσματα  που επιθυμούμε θα πρέπει να στηριχτεί στην  κοινωνία. Τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσουμε  είναι αρκετά με κύριο  αυτό της διεξόδου της οικονομικής κρίσης.
Το νέο παραγωγικό μοντέλο στο οποίο θα πρέπει να στηριχτούμε πρέπει να έχει ως κύριο άξονα την καινοτομία την αγροτική παραγωγή την τεχνολογία. Πρέπει να αλλάξουμε τις παλιές λογικές και πρακτικές του παρελθόντος που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο  και να συνάψουμε μια νέα συμφωνία με την κοινωνική βάση για την Ελλάδα 2030 για τις επόμενες γενιές.
Η προσπάθεια για την σύσταση του νέου φορέα δεν πρέπει να έχει αποκλεισμούς, το προσκλητήριο της ανασυγκρότησης και της ανανέωσης είναι προς όλες τις κατευθύνσεις. To πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην χώρα μας απαιτεί την δημιουργία μια σύγχρονης σοσιαλδημοκρατικής παράταξης έτσι ώστε να μπει ένα τέλος στον λαϊκισμό που μας οδήγησε στην σημερινή δυσμενή κατάσταση. Η νέα γενιά πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στον νέο φορέα με σεβασμό πάντα στους ανθρώπους  που  έχουν αφήσει το στίγμα τους στο χώρο εδώ και πολλά χρόνια. Για να έχουμε παρόν και μέλλον στην νέα συμφωνία που θέλουμε να συνάψουμε δεν περισσεύει κανένας. Οι διαδικασίες οι οποίες θα ακολουθηθούν μέχρι και την τελική ανάδειξη του επικεφαλής  θα πρέπει να χαρακτηρίζονται απο διαφάνεια και αξιοπιστία.
Η προσπάθεια δεν πρέπει να κολλήσει σε προσωπικές φιλοδοξίες και αγκυλώσεις ορισμένων οι οποίοι φοβούνται την διεύρυνση  του χώρου. Ο πολίτης περιμένει απαντήσεις και λύσεις  απο εμάς είναι η τελευταία ευκαιρία να αποδείξουμε οτι μπορούμε να αλλάξουμε και να τα καταφέρουμε.
*Ο κ. Συρεγγέλας είναι Γεωπόνος  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου  Θράκης ,  ΜΒΑ και Μέλος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.