Από την ακμή στην... παρακμή ο Ηρακλής - Karfitsa.gr
Slider Αθλητισμός

Από την ακμή στην… παρακμή ο Ηρακλής

της Ελένης Τσαλκατίδου

Ο Ηρακλής διαθέτει ένα από τα πλέον ιστορικά τμήματα γυναικείου μπάσκετ στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο «γηραιός» αποτέλεσε την πρώτη ομάδα, που κατέκτησε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών κατά την περίοδο 1967-΄68, ενώ οι επιτυχίες του συνεχίστηκαν και την επόμενη δεκαετία, όταν επί δύο συναπτά έτη (1970-΄71 και 1971-΄72) ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Τη δεκαετία αυτή, ο Ηρακλής πραγματοποίησε και τις δύο μοναδικές μέχρι σήμερα ευρωπαϊκές συμμετοχές του, σε διοργανώσεις του European Cup for Women’s Champion Clubs.

Η δεκαετία του 1980, ωστόσο, δεν αποδείχθηκε εξίσου πετυχημένη με την προηγούμενη για τον «κυανόλευκο» σύλλογο, ο οποίος «ανεβοκατέβαινε» κατηγορίες. Στο τέλος του 20ου αιώνα, ο Ηρακλής επέστρεψε στα γήπεδα της Α1 Εθνικής, όμως, η αλλαγή της χιλιετίας βρήκε την ομάδα σε στάδιο αγωνιστικής παρακμής. Η πορεία του στα επόμενα χρόνια δεν ήταν ανάλογη με το ένδοξο παρελθόν του και χαρακτηριστικό είναι ότι το καλοκαίρι του 2003 το τμήμα βρέθηκε στα πρόθυρα διάλυσης, εξαιτίας της έλλειψης οικονομικών πόρων.

Η ομάδα επέστρεψε στο κορυφαίο ελληνικό πρωτάθλημα μετά το πέρας της χρονιάς 2005-΄06, όχι, όμως, για πολύ, αφού ήρθε νέος υποβιβασμός τη σεζόν 2007-΄08. Μελανή σελίδα στην ιστορία του τμήματος αποτελεί ο υποβιβασμός για πρώτη φορά στο τοπικό πρωτάθλημα την περίοδο 2009-΄10, ενώ τη σεζόν 2011-΄12 επέστρεψε στις εθνικές κατηγορίες, όπου παραμένει μέχρι σήμερα (Α2) και η πορεία του χαρακτηρίζεται μέτρια.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ