Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Mεγάλες οι επιπτώσεις της θεομηνίας - Karfitsa.gr
Κοινωνία Ροή

Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Mεγάλες οι επιπτώσεις της θεομηνίας

Τον προγραμματισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας που έπληξε τη Δυτική Αττική περιέγραψε ο αρμόδιος γενικός γραμματέας, Γιάννης Καπάκης.

Όπως είπε, «η μέρα θα είναι εξίσου δύσκολη (με τη χτεσινή), γιατί οι επιπτώσεις αυτού του καταστροφικού γεγονότος είναι πάρα πολύ μεγάλες και κατά συνέπεια χρειάζεται να κάνουμε πάρα πολλά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς».

Πρώτη προτεραιότητα, σύμφωνα με τον κ. Καπάκη είναι «να προσφέρουμε τη βοήθειά μας, κυρίως δια των σωστικών συνεργείων, στους συμπολίτες μας που τη χρειάζονται». «Υπάρχουν αντλήσεις σε εξέλιξη και κυρίως συνάνθρωποί μας που χρειάζονται βοήθεια» σημείωσε, προσθέτοντας ότι παράλληλα γίνονται προσπάθειες για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. «Ήδη, κατά τη διάρκεια της νύχτας, δούλεψαν σκληρά και τα συνεργεία της ΔΕΔΗΕ ΑΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), αλλά και όλα τα μηχανήματα της περιφέρειας και του Στρατού, ώστε να δημιουργήσουν πρόσβαση, ν’ ανοίξουν τους δρόμους, για να φτάσουν στα σημεία των βλαβών τα συνεργεία της ΔΕΗ» είπε.

Aναφορικά με το οδικό δίκτυο ανέφερε πως «η κυκλοφορία έχει ήδη αποκατασταθεί στον αυτοκινητόδρομο που διασυνδέει την Αττική Οδό με την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου».

«Προσπαθούμε με διαδικασίες πάρα πολύ γρήγορες και με έναν πάρα πολύ καλό συντονισμό να λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα και να ρυθμίσουμε τις προτεραιότητές μας. Έχουμε συντονιστική σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για να αποτιμήσουμε την κατάσταση και να θέσουμε τις νέες προτεραιότητες και προφανώς, μαζί με όλα τα άλλα, να προχωρήσουμε στη συγκρότηση όλων των απαραίτητων επιτροπών για την καταγραφή των ζημιών και κυρίως των έργων υποδομών» δήλωσε, προσθέτοντας πως «ήδη έχουμε μεριμνήσει από χθες το βράδυ όσοι συμπολίτες μας χρειάζεται, να φιλοξενηθούν σε κάποιο άλλο μέρος».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ