ΔΕΗ: Πρόγραμμα οικειοθελούς συνταξιοδότησης - Karfitsa.gr
Κοινωνία

ΔΕΗ: Πρόγραμμα οικειοθελούς συνταξιοδότησης

φωτο eurokinissi.gr
Για ηλικίες άνω των 60 χρονών

Πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, με μπόνους ύψους 15 χιλιάδων ευρώ, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν οι εργαζόμενοι ηλικίας τουλάχιστον 60 ετών, εφόσον υπηρετούν σε βαρέα και ανθυγιεινά, 62 ετών αν εμπίπτουν στις κοινές διατάξεις συνταξιοδότησης και 65 ετών, εφόσον είναι διευθυντικά στελέχη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα, εφόσον κάποιος εργαζόμενος που πληροί τις προϋποθέσεις δεν καταθέσει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα, να διακόψει τη συνεργασία μαζί του στη συνέχεια, χωρίς να χορηγήσει το μπόνους των 15.000 ευρώ, πέραν της νόμιμης αποζημίωσης.

Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν έως τις 30 Απριλίου, ενώ οι αποχωρήσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαΐου.

Η εξοικονόμηση για τη ΔΕΗ από την αποχώρηση των περίπου διακοσίων εργαζομένων, που αποτελεί τον στόχο του προγράμματος, εκτιμάται σε 12 έως 13 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ