Δεν αναμένονται εκπλήξεις για Ελλάδα από ΔΝΤ - Karfitsa.gr
Οικονομία

Δεν αναμένονται εκπλήξεις για Ελλάδα από ΔΝΤ

«Κερδίζει υποστηρικτές η άποψη για παραμονή του Ταμείου ως τεχνικού συμβούλου»

Την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ θα απασχολήσει η έκθεση του Άρθρου 4, για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, χωρίς ωστόσο να αναμένονται ευχάριστες ή δυσάρεστες εκπλήξεις για την Ελλάδα.

Η συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του Ταμείου αναμένεται να αρχίσει στις 21.00 ( ώρα Ελλάδος). Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ θα παρουσιάσουν την έκθεση και στη συνέχεια θα μιλήσει, ως είθισται, ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας Μιχάλης Ψαλιδόπουλος. Θα καταθέσουν τις απόψεις τους και όλοι οι άλλοι αντιπρόσωποι, ενώ μεγάλη σημασία θα έχει η τοποθέτηση του Αμερικανού αντιπροσώπου, καθώς για πρώτη φορά θα γίνει γνωστή τη θέση της νέας κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ για το ελληνικό ζήτημα.

Ο κ. Ψαλιδόπουλος είχε επαφές με όλους τους συναδέλφους του και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένονται εκπλήξεις ή δυσάρεστες καταστάσεις.

«Προς παραμονή μόνον δίκην τεχνικού συμβούλου»

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου, «κατά τη συνεδρίαση δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση για την χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα διότι απαιτούνται εντελώς άλλες διαδικασίες». Πριν απ’ όλα, πρέπει να ολοκληρωθεί η παρούσα αξιολόγηση και στη συνέχεια να παρουσιάσει έκθεση στο δ.σ. ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης Πολ Τόμσεν.

Την έκθεση θα ετοιμάσει η κ. Ντέλια Βελκουλέσκου. Αυτό δεν προβλέπεται να συμβεί σύντομα, όχι μόνο επειδή καθυστερεί η αξιολόγηση, αλλά και για ένα άλλο λόγο:

«Όλο και περισσότερο, οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ τείνουν να ενστερνιστούν την ιδέα της διατήρησης του σημερινού καθεστώτος του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, ως τεχνικός και μόνο σύμβουλος», εκτιμά ο Έλληνας δημοσιογράφος.

Πηγή του ΔΝΤ δήλωσε ότι για να αλλάξει αυτό το καθεστώς, πρέπει να Ευρωπαίοι δανειστές να αποδεχθούν γενναία αναδιάρθρωση των ελληνικών δανείων ή να εξευρεθεί άλλος πολύ πειστικός λόγος που θα καθιστά το ελληνικό χρέος βιώσιμο.naftemporiki.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ