, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δερματίνη: Πώς να την καθαρίσετε εύκολα χωρίς να την καταστρέψετε

Η δερματίνη μπορεί να είναι ψεύτικο δέρμα αλλά θέλει ειδική περιποίηση στο καθάρισμα για να μην σας χαλάσει.
Περιορίστε το λεκέ Αν λερωθεί ο καναπές σας ή κάποιο δερμάτινο ρούχο, τότε θα πρέπει πρώτα να περιορίσετε τον λεκέ για να μην εξαπλωθεί. Βάλτε πάνω στο σημείο πετσέτες ώστε να απορροφηθούν όσο γίνεται τα υγρά και να γλιτώσετε χρόνο από το καθάρισμα.
 

Για να καθαρίσετε τη δερματίνη χρειάζεται υπομονή.

Για να καθαρίσετε τη δερματίνη χρειάζεται υπομονή.

Προετοιμάστε το απορρυπαντικό Αναμείξτε σε ένα μπουκάλι σπρέι νερό και ένα ήπιο απορρυπαντικό πιάτων. Βάλτε χλιαρό νερό μέχρι τη μέση και προσθέστε απορρυπαντικό ώστε να δημιουργηθεί καλή σαπουνάδα. Ανακινήστε καλά για να δημιουργηθούν μπουρμπουλήθρες στο μείγμα σας.
Καθαρίστε τους λεκέδες Ψεκάστε ένα βαμβακερό πανί με το μείγμα ώστε να βραχεί αλλά να μην ποτίσει. Καθαρίστε το λεκέ με επιμονή και χωρίς να τρίβετε μανιωδώς πάνω στη δερματίνη. Αυτό το ύφασμα καθαρίζει εύκολα αλλά θέλει υπομονή και επιμονή. Προσέξτε να μην ρίξετε πολύ νερό πάνω στη δερματίνη γιατί το νερό θα εισχωρήσει στο ύφασμα και θα καταστρέψει το έπιπλο ή το ρούχο σας.
 

Το μόνο που χρειάζεστε είναι νερό και ένα ήπιο απορρυπαντικό πιάτων.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι νερό και ένα ήπιο απορρυπαντικό πιάτων.

Έξτρα tip Αν ο λεκές καλύπτει μια μεγάλη επιφάνεια τότε μην καθαρίσετε ολόκληρη την επιφάνεια κατευθείαν. Χωρίστε το λεκέ σε μικρότερες επιφάνειες και δουλέψτε χωριστά την κάθε επιφάνεια για καλύτερο αποτέλεσμα.
Για ρούχα Αν λερωθεί το ρούχο σας ενώ είστε εκτός σπιτιού, τότε η καλύτερη λύση είναι τα μωρομάντηλα. Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε πάντα μαζί σας μερικά μωρομάντηλα γιατί λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά πάνω σε δερματίνη αλλά και δέρμα.
 

Για ρούχα και τσάντες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μωρομάντηλα.

Για ρούχα και τσάντες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μωρομάντηλα.

Περάστε με γυαλιστικό Αφού τελειώσετε με το καθάρισμα συνεχίστε με ένα γυαλιστικό. Αυτό το βήμα είνα προαιρετικό αλλά θα ανανεώσει τον καναπέ σας ή το οποιοδήποτε «δερμάτινο» έπιπλό σας./spirossoulis.com

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.