Διχάζει ο ιερέας με την Χάρλεϊ - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Διχάζει ο ιερέας με την Χάρλεϊ

Ο εκκεντρικός ιερωμένος οδηγεί μηχανή Χάρλεϊ, καπνίζει πίπα και πίνει καφέ με πιστούς στον εξωτερικό χώρο του παρεκκλησίου

590_b89dc4138e47a21caa96c90a7d120ca9Εκστρατεία για την παραμονή του πατέρα Γεώργιου Δεληκώστα στην ενορία της Παναγίας Τρύπας στον Βόλο ξεκίνησαν αρκετοί πιστοί, συλλέγοντας ηλεκτρονικές υπογραφές κατά της απόφασης της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος να τον μεταθέσει στο Ναό της Ευαγγελίστριας στην Κάτω Γατζέα, επειδή «σκανδαλίζει» με την καθημερινότητα του και με πρωτοβουλίες που δεν συνάδουν με την Εκκλησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι κληρικοί φέρεται ότι κατέθεσαν εναντίον του 46χρονου παπά με τη… Χάρλεϊ, έπειτα από φήμες ότι έκανε εξορκισμούς σε πιστούς που δεχόταν από όλη τη χώρα, αλλά και από το εξωτερικό.

Ο μοτοσικλετιστής ιερέας, που ξεκίνησε στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος το 1999 και τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργεί στην Παναγία, έχει αποκτήσει σημαντικό ποίμνιο, με αποτέλεσμα η απόφαση να έχει προκαλέσει σάλο, αφού πολλοί μιλούν για «εξορία».

Αυτή την Κυριακή αναμένεται να τελέσει την τελευταία λειτουργία του στο παρεκκλήσι, κάτι που αρνούνται να αποδεχτούν οι πιστοί.

Στο facebook έχει δημιουργηθεί «κίνημα;» οπαδών του παπα-Γιώργη, οι οποίοι συγκεντρώνουν υπογραφές με αίτημα να ακυρωθεί η απόφαση της Μητρόπολης, ενώ ορισμένοι χρησιμοποιούν ακόμη και υβριστικά σχόλια εναντίον της.

Μάλιστα, δεκάδες πιστοί έκαναν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της απομάκρυνσης του ιερέα, τον οποίο χαρακτηρίζουν «πατέρα τους».

Πάντως, η Μητρόπολη Δημητριάδος διατήρησε χαμηλούς τόνους, απαντώντας ότι η «Μητρόπολη αποφασίζει πού θα υπηρετούν οι ιερείς», προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες που υπάρχουν.

Ο εκκεντρικός ιερωμένος οδηγεί μηχανή Χάρλεϊ, καπνίζει πίπα και πίνει καφέ με πιστούς στον εξωτερικό χώρο του παρεκκλησίου. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τους ενορίτες του, έχει προσφέρει πλούσιο έργο, φροντίζοντας για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού και ιονισμού στη σπηλιά όπου λειτουργεί το παρεκκλήσι, την τοποθέτηση φίλτρων στο δίκτυο ύδρευσης και την κατασκευή ράμπας για ΑμεΑ. Πάντως, όπως λένε οι ενορίτες του, το μεγαλύτερο έργο του είναι η επιστροφή στην εκκλησία νέων ανθρώπων.enikos.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ