ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ... - Karfitsa.gr
Uncategorized

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ…

mastoras1Του Βασίλη Μάστορα

To μέλλον της ΠΑΕ Αρης έχει να κάνει τόσο με την αγωνιστική όσο και με την οικονομική της επιβίωση. Γι’ αυτούς που πιθανόν να μπερδεύονται, και από δαύτους πληροφορούμαι ότι υπάρχουν αρκετοί μέσα στη διοίκηση της ΠΑΕ και της Κ.Μ.Α  του Αρη- οι δύο δρόμοι, παρότι οδηγούν σ’ ένα συγγενικό αποτέλεσμα, είναι παράλληλοι.

Το δ.σ. της ΠΑΕ και της Κοινωνίας Μελών του Αρη, συνδιοικούν την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία κι αυτό προκύπτει από τις κατά καιρούς δηλώσεις που γίνονται από τα μέλη της διοίκησης. Τούτο δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό καθώς η Κ.Μ.Α είναι αυτή που επέλεξε τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ τα οποία διορίσθηκαν από το Πρωτοδικείο, οπότε υπό μία ένοια έχει και μία ηθική ευθύνη να τα συμπαρασταθεί. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι δύο διοικήσεις θα χρεωθούν κάθε τι το κακό και θα πιστωθούν το καλό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η ομάδα του Αρη παραμένει χωρίς αγωνιστικά αντανακλαστικά, ακόμη και μετά τη μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου, και συνεχίζει να βάζει υποψηφιότητα για τον υποβιβασμό. Η δεινή της βαθμολογική θέση έχει να κάνει τόσο με τις ερασιτεχνικές διοικητικές πρακτικές στις προσλήψεις προπονητών, την διαχείριση των αγωνιστικών κρίσεων και τέλος με τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών. Προσωπικά, εκτιμώντας  και την πληροφόρηση που έχω, πιστεύω ότι το motto περί στοχοποίησης της  ομάδας από την ΕΠΟ είναι ένα παραμύθι για μικρά παιδιά που κατασκευάστηκε προκειμένου η διοίκηση να κρύψει τη γύμνια που έχει απέναντι στα κέντρα των αποφάσεων.  Ο Αρης είναι ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία της χώρας, αλλά η δυναμική του απαιτείται να διαχειρίζεται από άτομα ανάλογης εμβέλειας ώστε να είναι αποτελεσματική. Επ’ αυτού θα τοποθετηθώ αναλυτικά στο μέλλον. Προς το παρόν οι διοικήσεις της ΠΑΕ Αρης και της Κ.Μ.Α  θα πρέπει να προσφέρουν στην ομάδα θωράκιση απ’ όλους τους παράγοντες που ενδεχομένως θα επιχειρήσουν να την βλάψουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Το δεύτερο, επίσης σημαντικό, που απαιτείται είναι να προχωρήσουν στην οικονομική εξυγίανση της ομάδας μέσα από διαδικασίες υπαγωγής στο άρθρο 99 με μεθόδους που δεν θα καταστρατηγηθεί το θρυλικό αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Τέτοια πλάνα υπάρχουν και είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με αυτά που ακολουθεί η ΠΑΕ Αρης με την ήδη κατατιθέμενη αίτηση της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας. Στην υπάρχουσα αίτηση έχει αναχθεί ως κεντρικός παράγοντας για το άνοιγμα της διαδικασίας του «99» η σύμφωνη γνώμη του δημοσίου στο οποίο η εταιρεία οφείλει περίπου το 55% από τα συνολικά χρέη της. Δηλαδή η ΠΑΕ Αρης επιχειρεί να γκρεμίσει ένα βουνό τη στιγμή που παραδίπλα υπάρχει ανοικτή πόρτα την οποία όμως δεν τη βλέπει. 

Οι λύσεις όμως που μπορούν να δώσουν σοβαρές ελπίδες για την εξυγίανση της  ΠΑΕ απαιτούν και οικονομική συνεισφορά για την οποία τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ και της ΚΜΑ αδυνατούν να παράσχουν. Το χειρότερο; Δεν είναι σε θέση να προσελκύσουν χρηματοδότες οι οποίοι βρίσκονται στην ευρύτερη κοινωνία της ομάδας, είτε γιατί δεν μπορούν να τους ανακαλύψουν είτε γιατί δεν μπορούν να τους πείσουν. Και στις δύο περιπτώσεις το θύμα είναι ο Αρης.   

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ