, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εκδήλωση προς τιμήν των δωρητών της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Σε ειδική εκδήλωση η «Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλονίκης» επιθυμώντας να τιμήσει τους δωρητές και εθελοντές για την ανιδιοτελή προσφορά τους, διοργάνωσε πρόσφατα «Εκδήλωση Τιμής» στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
Στην «Εκδήλωση Τιμής», στη κατάμεστη αίθουσα το λόγο απηύθυναν ο κ. Αχιλλέας Φώλιας, Πρόεδρος της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλονίκης, ο κ. Παναγής Βουρλούμης, Πρόεδρος της Τράπεζας Τροφίμων Αθήνας, , ο κ. Γεώργιος Αθανασιάδης, Ιδρυτής της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλονίκης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης, ο κ. Πέτρος Λεκάκης. Στη συνέχεια ακολούθησε η απονομή των τιμητικών πλακετών στους δωρητές και υποστηρικτές της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλονίκης.
Με σύνθημα «Ας σβήσουμε την πείνα από το χάρτη», η Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλονίκης λειτουργεί από το 1998 ως  Παράρτημα του Ιδρύματος «Τράπεζα Τροφίμων Ελλάδος – ‘Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας” που ιδρύθηκε, με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου, τον Ιούνιο του 1995.
Στόχος του Ιδρύματος είναι η καταπολέμηση της πείνας και ο περιορισμός της σπατάλης. Από το 2015, η Τράπεζα Τροφίμων λειτουργεί ως ανεξάρτητο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο στη Θεσσαλονίκη με έδρα την Σταυρούπολη.
Σε μια πολύ δύσκολη εποχή, το Ίδρυμα με τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών, αλλά και πολλών εμπορικών και βιομηχανικών εταιριών, προσπαθεί να  συμβάλει στο μεγάλο πρόβλημα της επισιτιστικής ανασφάλειας που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώνοντας τρόφιμα, αναψυκτικά, απορρυπαντικά και είδη προσωπικής υγιεινής, τα οποία συλλέγει , ταξινομεί και διανέμει δωρεάν στους συνανθρώπους μας, με μόνον όφελος την χαρά της προσφοράς!
Σε τακτική βάση η Τράπεζα βοηθάει 25 συσσίτια εκκλησιών και περιστασιακά άλλα 10 συσσίτια, ιδρύματα και άλλους φορείς. Αξίζει να σημειωθεί πως σιτίζονται και εξυπηρετούνται περίπου 5.000 άτομα ανά εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.
0010 0023 0035 0038 0143 0149 0177 0184 0223 0239 0241 0242 0246

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.