Πολύ αργά τα αντανακλαστικά του πρύτανη - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Πολύ αργά τα αντανακλαστικά του πρύτανη

Μπορεί ο Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης να εκτόξευσε φοβερές κατηγορίες στον πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο αναφορικά με την υποκίνηση των απεργιών από τον ίδιο, ωστόσο ο κ. Μυλόπουλος έσπευσε λίγο μετά τις δηλώσεις να χτυπήσει «εκδικητικά» το καμπανάκι στους εργολαβικούς υπαλλήλους.

Σε ενημερωτική επιστολή προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αναφέρει ότι ζήτησε από την ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΕ, την εταιρεία που έχει αναλάβει την εργολαβία της καθαριότητας των κτηρίων του ΑΠΘ, να απαντήσει εάν συμφωνεί με την παράταση της σύμβασης που έληξε χθες.

Όπως αναφέρει ο πρύτανης, η εταιρεία τον ενημέρωσε ότι δεν είναι δυνατή η παράταση λόγω της άρνησης των εργαζόμενων να υπογράψουν τη νέα σύμβαση.

Γι’ αυτό το λόγο ο κ. Μυλόπουλος καλεί τους εργολαβικούς υπαλλήλους να σταματήσουν την κατάληψη ώστε να υπάρξει διάλογος για το τι θα γίνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,

Σας ενημερώνουμε ότι το Πρυτανικό Συμβούλιο με απόφασή του στη συνεδρίαση αριθμ. 1681/7-11-2012, ζήτησε από την ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΕ, ανάδοχο εταιρεία της εργολαβίας για την Καθαριότητα κτιρίων, εγκαταστάσεων και εξωτερικών χώρων του ΑΠΘ, να του γνωρίσει εγγράφως εάν συμφωνεί με την παράταση της υπ’ αριθμ. 305/15-11-2011 σύμβασης, η οποία λήγει στις 15-11-2012, για χρονικό διάστημα 6,5 μηνών και σύμφωνα με τους όρους της  ισχύουσας  Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η εταιρεία με το από 13-11-2012 έγγραφό της ενημέρωσε ότι, ύστερα από την άρνηση των εργαζομένων για υπογραφή συμβάσεων, όπως ο νόμος ορίζει, με την ισχύουσα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δεν είναι δυνατή η παράταση της αριθμ. 305/15-11-2011 σύμβασης για την Καθαριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, κ. Ιωάννης Δ. Παντής, είχε εγκαίρως ενημερώσει, από τις 29-10-2012, τους εργαζόμενους στην ως άνω εργολαβία ότι, αν δεν σταματήσει η κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης, δεν θα είναι εφικτή οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία για την κάλυψη της συγκεκριμένης υπηρεσίας, ώστε να διευθετηθεί κατ’ επέκταση η εργασιακή τους κατάσταση σε περίπτωση λήξης της σύμβασης.

Ως εκ τούτου, καλούνται οι συμμετέχοντες στην κατάληψη του ΑΠΘ να απελευθερώσουν άμεσα το κτίριο Διοίκησης, προκειμένου να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο και να λυθούν τα σοβαρά διοικητικά, οικονομικά, ακαδημαϊκά και λειτουργικά προβλήματα που έχουν σωρευτεί, μεταξύ των οποίων και τα δικά τους.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο,

Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ

Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης

Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού

Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ