Εκρηκτικό Eurogroup: «Πάμε σε εκλογές, αν θέλετε νέα μέτρα» – «Να πάτε!» - Karfitsa.gr
Karfitsomata Οικονομία

Εκρηκτικό Eurogroup: «Πάμε σε εκλογές, αν θέλετε νέα μέτρα» – «Να πάτε!»

Ασήκωτο το κλίμα στη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ ο «μποναμάς» Τσίπρα ράγισε το γυαλί και με την Κομισιόν

 

«Δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα αν μας πιέσετε κι άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές», με αυτή τη φράση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έθεσε το δίλημμα στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας.

«Αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε τότε να πάτε» ήταν η αντίδραση που εισέπραξε ο Έλληνας υπουργός σύμφωνα με δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής, επικαλούμενο πηγές πολύ κοντά στις συνομιλίες.

«Ήταν ένα πολύ κακό Eurogroup» επιβεβαίωσε σχετικά Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Εκτός από την Κομισιόν, όλοι οι άλλοι ήταν εναντίον του Τσακαλώτου. Καιρό είχα να δω τόσο άσχημο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, ίσως με λίγη χρυσόσκονη για το χρέος. Πέρα από τα πλεονάσματα στο 3,5%, του ΑΕΠ, ήταν σαφέστατο ότι θέλουν οπωσδήποτε το ΔΝΤ στη συμφωνία».

Ακόμη και ο συνήθως εγκρατής Μοσκοβισί φέρεται να είπε συνομιλώντας με την ελληνική αποστολή: Η απόφαση ήταν βίαιη και άδικη, η χειρότερη των τελευταίων ετών!

Η ελληνική πλευρά πήρε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για τη μείωση του χρέους κατά 20% του ΑΕΠ το 2060 αλλά αναγκάστηκε να αποδεχθεί τη διατήρηση του πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ σε μακροπρόθεσμη βάση από το 2018 και μετά.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά την Πέμπτη το βράδυ ράγισε το γυαλί των σχέσεων της κυβέρνησης με την Κομισιόν μετά τη μονομερή, όπως θεωρούν οι Βρυξέλλες, πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα για την εκτακτη ενίσχυση.

Τα τεχνικά κλιμάκια έρχονται την ερχόμενη εβδομάδα αλλά δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν θα ακολουθήσει και πότε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου.

Πηγή: newsbomb.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ