Ελληνοβουλγαρική προσπάθεια για τη σιδηροδρομική διασύνδεση Καβάλας-Βάρνας - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Ελληνοβουλγαρική προσπάθεια για τη σιδηροδρομική διασύνδεση Καβάλας-Βάρνας

Στην ταχεία υλοποίηση του έργου της σιδηροδρομικής διασύνδεσης Καβάλας-Βάρνας, μέσω -μεταξύ άλλων- της κοινής εξεύρεσης χρηματοδότησης, στοχεύει η συνάντηση, που θα έχουν σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης και ο Βούλγαρος υπουργός, Ιβαήλο Μοσκόφσκι, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Το πρότζεκτ της σιδηροδρομικής διασύνδεσης του Αιγαίου με τον Εύξεινο Πόντο με παράλληλη ανάπτυξη των εμπορευματικών κέντρων των λιμανιών θα αναδείξει τη σπουδαιότητα των συνδυασμένων μεταφορών για την προώθηση του εμπορίου και την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Στόχος της συνάντησης είναι η διαμόρφωση του πλαισίου της διακρατικής συνεργασίας για τα επόμενα βήματα της Ελληνοβουλγαρικής προσπάθειας για ταχεία υλοποίηση του έργου, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης κοινής χρηματοδότησης.

Η σιδηροδρομική διασύνδεση θα ξεκινάει από την Καβάλα και θα καταλήγει στη Βάρνα διαμέσου Αλεξανδρούπολης και Μπουργκάς. Με άλλα λόγια, θα συνδέει τέσσερα λιμάνια: τα ελληνικά της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης και τα βουλγαρικά του Μπουργκάς και της Βάρνας στη Μαύρη Θάλασσα, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέα προοπτική για το λιμάνι του Ρούσε στον Δούναβη. Στις 18.30 ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ