Επιταγή ενός δισεκατομμυρίου σε σχολείο! - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Επιταγή ενός δισεκατομμυρίου σε σχολείο!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους διευθυντές και καθηγητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς όταν άνοιξαν το φάκελο και είδαν μια επιταγή με ποσό ενός δισ. δολαρίων!

 

Στο φάκελο που απεστάλη προς το σχολείο, εκτός από την επιταγή, υπήρχε και ένα απόκομμα της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας», με ρεπορτάζ που αφορούσε τις εκθέσεις που έγραψαν μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου με θέμα, πως βιώνουν την οικονομική κρίση.

 

Αποστολέας εμφανίζεται ένας ομογενής από τη Βαλτιμόρη, που εκτός από το όνομά του και την ταχυδρομική θυρίδα δεν αναφέρει άλλα στοιχεία του στο φάκελο.

 

Την ίδια ώρα, κι ενώ η Διεύθυνση του σχολείου μαζί με τη σχολική επιτροπή του δήμου Καλαμαριάς, ερευνούν την εγκυρότητα και το αντίκρισμα της επιταγής, ο αποστολέας με τα αρχικά Β.Β. απέστειλε και δεύτερο γράμμα με το οποίο εκφράζει την ανησυχία του για την έκβαση της υπόθεσης. Ζητά μάλιστα «να δοθούν χρήματα και σε άλλα σχολεία του δήμου, επειδή είναι πολλά».

 

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , Δημήτρη Μάρδα, η κίνηση του ομογενή εκ Βαλτιμόρης συνδέεται με μια πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή έρευνας που ανέλαβε πέρσι ο ίδιος, ως καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Στο πλαίσιο εκείνης της πρωτοβουλίας, οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, κλήθηκαν να γράψουν, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, εκθέσεις για το πώς βιώνουν την κρίση και τις προτάσεις που κάνουν για την αντιμετώπισή της.

 

«Λάβαμε την επιταγή, μαζί με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» που το έκανε να μοιάζει με έπαινο. Το ποσό βέβαια, επειδή είναι υπερβολικά μεγάλο, μας έβαλε σε σκέψεις. Όχι ότι δεν υπάρχουν βαθύπλουτοι άνθρωποι που κάνουν ευεργεσίες. Σε εκείνες τις περιπτώσεις όμως, υπάρχουν ειδικές εταιρείες που αναλαμβάνουν να διαχειριστούν τα κεφάλαια που επιθυμεί ο δικαιούχος να επιστρέψει στην κοινωνία», επεσήμανε ο κ.Μάρδας.

 

Κατα τον δήμαρχο Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογκλίδη, ο δήμος είναι υποχρεωμένος να διερευνήσει την υπόθεση και βρίσκεται σε αναμονή απάντησης από την τράπεζα στην οποία έχει κατατεθεί η επιταγή.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ