Επιχειρηματικό βορειαδάκι... - Karfitsa.gr
Απόψεις Αρθρογράφοι

Επιχειρηματικό βορειαδάκι…

Γράφει ο Ντίνος Κωστόπουλος

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ…  Ο επιχειρηµατίας, ο βιοτέχνης και ο ελεύθερος επαγγελµατίας καθηµερινά βρίσκονται αντιµέτωποι και µε νέα πρωτοφανή… ήθη! Την ίδια στιγµή, που στην «πραγµατική οικονοµία» επικρατεί το χάος και η απελπισία, µε το απίστευτο φορο-κυνηγητό εξαιτίας χιλιάδων κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασµών, έρχεται να προστεθεί και η κατάσχεση «εις χείρας τρίτων» µε καταστρεπτικές συνέπειες όχι µόνον για όσους χρωστούν στο Δηµόσιο, αλλά για όλους όσους είχαν κάποια συναλλαγή µαζί τους  στο παρελθόν, στο παρόν και στο… µέλλον! Μιλάµε για µια «τρελή κατάσταση» – λένε οι επαγγελµατίες – που έρχεται να διαλύσει στην κυριολεξία µικρές και µεγάλες επιχειρήσεις. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δηµοσίων Εσόδων που ως γνωστόν διοικείται από Γερµανούς και Γάλλους µέσω των Εφοριών και των Δικαστικών Αρχών, ωθούν την ήδη δραµατική κατάσταση της αγοράς στα άκρα! Αποστέλλει «ραβασάκια» για κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, στους… πελάτες (!) όσων χρωστούν στο Δηµόσιο και αν αυτοί εντός οκτώ ηµερών από την επίδοση δεν αποποιηθούν εγγράφως και µε δικαστικό επιµελητή την κλήση, τότε οι όποιες απαιτήσεις του Δηµοσίου από τον πελάτη ή προµηθευτή σας, σας βαρύνουν και µάλιστα εξολοκλήρου! Δηλαδή, αν δεν αντιδράσετε εντός µόλις οκτώ ηµερών, η απειλή είναι οριστική: Λογίζεστε εσείς ο οφειλέτης της όλης απαίτησης του Δηµοσίου και τότε «καλά ξεµπερδέµατα». Κάποιος πρέπει να τους σταµατήσει – λέει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιµελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει και το µόνο που στοχεύουν οι δανειστές, είναι η φορο-λεηλασία του τόπου µας, αδιαφορώντας παντελώς για τις συνέπειες της καταστροφής που προκαλούν».

ΒΟΜΒΑ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ (!) είναι η οριστική απόφαση που εξέδωσε η Ολοµέλεια του Συµβουλίου της Επικρατείας και αφορά εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούµενους και επιχειρήσεις. Οµόφωνα οι Δικαστές αποφάσισαν ότι οι συνεχείς παρατάσεις της παραγραφής φολορολογικών ελέγχων είναι και καταχρηστικές και αντισυνταγµατικές και έτσι οδεύουν επιτέλους προς το αρχείο, χιλιάδες πρόστιµα και εκκρεµείς φορολογικές υποθέσεις. Η οριστική αυτή κρίση του ΣτΕ καθορίζει επίσης αµετάκλητα ότι η παραγραφή των πάσης φύσεως φορολογικών αξιώσεων είναι πενταετής, µε δικαίωµα παράτασης µόνον για πολύ µικρό χρονικό διάστηµα. Αυτή η «Απόφαση – Σταθµός» βάζει τέλος στην ιδιότυπη οµηρεία χιλιάδων φορολογούµενων και επαγγελµατιών, που ανατράπηκε η ζωή τους, εξαιτίας υψηλών προστίµων για πολύ παλιές φορολογικές παραβάσεις.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους… Ο Ιούλιος να είναι δροσερός στις πόλεις και «ζεστός» στις παραλίες! Κρατείστε την αισιοδοξία σας, συνεργασθείτε µε τους γύρω σας, βοηθείστε όσους συµπολίτες µας έχουν πραγµατική ανάγκη και προπαντός µην το βάζετε κάτω… Πάρτε την οικογένειά σας και… «κλέψτε» λίγες µέρες διακοπών – γιατί το έχετε ανάγκη – γιατί από το τέλος του µήνα, αρχίζει ο νέος Γολγοθάς, µε την πρώτη δόση της φορολογίας εισοδήµατος και ακολουθεί ο ΕΝΦΙΑ και όλες οι άλλες υποχρεώσεις…

*Ο Ντ. Κωστόπουλος είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ