, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επτά tips για να ξυπνάς πιο όμορφη το πρωί!

Πολλές είναι οι φορές που θα έχετε αναρωτηθεί για το τι θα μπορούσατε να κάνετε έτσι ώστε να ξυπνάτε φρέσκες και όμορφες κάθε πρωί, ρίχνοντας μαύρη πέτρα οριστικά στα μαλλιά της… ζούγκλας και το… κομμένο πρόσωπο. Οι λύσεις είναι απλές, με σύμμαχο την εξέλιξη της αισθητικής και των προϊόντων, ενώ απλά tips θα σε κάνουν να νιώσεις πιο ανάλαφρο το πρόσωπό σου από ποτέ.

  1. Πλύνε το πρόσωπό σου όσο πιο νωρίς γίνεται!

Όταν γυρίζεις στο σπίτι σου το απόγευμα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να πλύνεις το πρόσωπό σου αφού πρώτα αφαιρέσεις το μακιγιάζ (double cleansing). Καταρχήν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να είσαι μέσα στο σπίτι με μακιγιάζ και όλους τους ρίπους της πόλης που έχουν “κάτσει” στην επιδερμίδα σου και δεύτερον όσο περνάει η ώρα και κάθεσαι στον καναπέ τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να κάνεις skip τον καθαρισμό του προσώπου σου!

  1. Μην κοιμάσαι ποτέ μπρούμυτα!

Αυτή η στάση ύπνου προκαλεί τεράστια τριβή με την επιδερμίδα σου και δημιουργούνται σε βάθος χρόνου έντονες ρυτίδες. Είναι θέμα εκπαίδευσης και χρόνου. Θα συνηθίσεις.

  1. Κοιμήσου σε δύο μαξιλάρια αντί για ένα!

Ο λόγος που ξυπνάς με πρησμένα μάτια το πρωί είναι ότι βρίσκεσαι σε εντελώς οριζόντια στάση με αποτέλεσμα να υπάρχει συσσώρευση υγρών γύρω από τα μάτια σου. Με δύο μαξιλάρια το κεφάλι σου θα είναι πιο ανασηκωμένο και η κυκλοφορία καλύτερη. Άρα: λιγότερες σακούλες ή και καθόλου το επόμενο πρωί. Βεβαίως, όλα αυτά αναιρούνται αν το προηγούμενο βράδυ έχεις φάει 50 κομμάτια sushi ή οτιδήποτε πολύ αλμυρό καθώς η κατακράτηση θα είναι μεγάλη.

  1. Τέλειο tip για να ξυπνήσεις πιο λαμπερή (και μαυρισμένη) το πρωί!

Είναι ένα από τα αγαπημένα μας beauty tips! Για να έχεις αυτή την τέλεια λάμψη και ένα ελαφρώς sunkissed χρώμα, κάποια βράδια την εβδομάδα ανάμειξε την κρέμα νυκτός σου με ένα self tan προσώπου. Έτσι, θα έχεις το χρώμα που θες χωρίς το άγχος μην τυχόν δημιουργηθούν μπαλώματα στο πρόσωπό σου!

  1. Άπλωσε στο μαξιλάρι σου ένα μεταξωτό μαντήλι

Κάτι άλλο με το οποίο ερχόμαστε αντιμέτωπες τα πρωινά είναι τα φριζαρισμένα μαλλιά, κάτι που προκαλείται από την τριβή με το βαμβακερό μαξιλάρι. Αν δεν θέλεις να δώσεις τα χρήματά σου για να αγοράσεις μεταξωτές μαξιλαροθήκες που θα βλέπεις εσύ στον ύπνο σου (ή που δεν θα βλέπεις καν εσύ!), επένδυσε σε ένα μεταξωτό μαντήλι που θα μπορείς να φοράς και έξω και να απλώνεις κάθε βράδυ στο μαξιλάρι σου για να γλιτώσεις αυτό το φριζάρισμα.

  1. Βάλε dry shampoo από το προηγούμενο βράδυ!

Ένα ακόμη τέλειο κόλπο που έχω ανακαλύψει και λατρεύω! Αν θέλεις να ξυπνήσεις με τέλειο όγκο το επόμενο πρωί στα μαλλιά σου ή αν δεν πρόλαβες να λουστείς και ούτε θα προλάβεις το επόμενο πρωί, ψέκασε τις ρίζες των μαλλιών σου με dry shampoo προτού πέσεις για ύπνο και πιάσε τα μαλλιά σου ψηλά σε ένα χαλαρό κότσο. Προτίμησε ένα scrunchie που είναι από μαλακό ύφασμα αντί για τα σκληρά λαστιχάκια που μπορεί να τραβάνε τα μαλλιά σου και να σπάνε την τρίχα.

  1. Επένδυσε στις sleeping masks!

Η τεχνολογία της ομορφιάς προχωρά με ραγδαίους ρυθμούς και κάθε μέρα ανακαλύπτεται κάτι νέο. Ένα από τα μεγαλύτερα skincare trends που εμφανίστηκαν έναν χρόνο περίπου πριν είναι οι overnight ή/και sleeping masks. Τις φοράς το βράδυ, μια ή δύο φορές την εβδομάδα και κλειδώνουν την υγρασία στο πρόσωπο.
tlife.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.