Εργασιομανής, φυσιολάτρης και «φλογερός» Πόντιος! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) - Karfitsa.gr
Karfitsomata Συνεντεύξεις

Εργασιομανής, φυσιολάτρης και «φλογερός» Πόντιος! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

του Βαγγέλη Στολάκη

Οι γνωστοί και οι φίλοι του κάνουν λόγο για έναν εργατικό άνθρωπο. «Με ό,τι καταπιάνεται το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο» αναφέρουν χαρακτηριστικά. Και η αλήθεια είναι αυτή, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Σάββας Αναστασιάδης είναι ένας από τους πιο δραστήριους βουλευτές στο κοινοβούλιο αλλά και από τους πιο… αεικίνητους πολιτικούς που τολμούν μάλιστα στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων να… κατέβουν στο πεζοδρόμιο και να συζητήσουν face to face με τους πολίτες. Ο Σάββας Αναστασιάδης είναι ένας πολιτικός που «δεν κρύβεται» όπως εκτιμούν και οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Who is who

Γεννημένος στην Αυγή, είναι παντρεμένος και έχει τρία αγόρια. Απόφοιτος της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.  Τελωνιακός- οικονομολόγος στο επάγγελμα δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την πολιτική. Υποστηρίζει μάλιστα ότι ακόμα και σήμερα τον διακατέχει «η αγωνία για την πορεία και το μέλλον της χώρας μας καθώς και  η προσπάθεια να ορθοποδήσει, που μόνο μέσα από την πολιτική μπορεί να επιτευχθεί». Η εκλογή του ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Θεσσαλονίκης, το 2009 ήταν το αποτέλεσμα μιας χρόνιας ενασχόλησης με τα κοινά. Το 1998 εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά και το 2002 έπαρχος Λαγκαδά, θέση στην οποία επανεξελέγη το 2006 και από την οποία παραιτήθηκε για να συμμετέχει στις εθνικές εκλογές του 2007. Είχαν προηγηθεί συμμετοχές του σε διάφορα αξιώματα σε κοινωνικές, κομματικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Σήμερα κατέχει τη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη εξωτερικών της ΝΔ για θέματα απόδημου ελληνισμού. Είναι ο τομέας στον οποία εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται έντονα, σε μια προσπάθεια να φέρει κοντά τους Έλληνες ομογενείς με την… «μητέρα Ελλάδα».

Ταμένος στον ελληνισμό της διασποράς

Μιλώντας στην Karfitsa o κ. Αναστασιάδης ισχυρίζεται ότι ο απόδημος ελληνισμός πρέπει, «επιτέλους» να αποκτήσει δικαιώματα. Γι’ αυτό άλλωστε δηλώνει υπέρμαχος να δοθεί δικαίωμα ψήφους στους Έλληνες της ομογένειας. «Μόνο όφελος θα έχει η Ελλάδα από την ενεργό συμμετοχή των αποδήμων στα κοινά και στην πολιτική ζωή στη χώρα μας» αναφέρει χαρακτηριστικά. Και συμπληρώνει: «Το ενδιαφέρον των Ελλήνων ομογενών για την χώρα είναι τεράστιο. Σε μερικές περιπτώσεις πιστεύω μάλιστα ότι οι Έλληνες ομογενείς είναι πιο ενημερωμένοι σε θέματα που αφορούν την χώρα από ότι οι μόνιμοι κάτοικοι στην Ελλάδα. Οι ομογενείς έχουν δείξει ότι θέλουν να βοηθήσουν την χώρα μας με την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος. Πώς όμως κάποιος μπορεί να στηριχθεί και να επενδύσει σε μια χώρα με πολιτική και οικονομική αστάθεια;  Υπάρχουν έντονοι προβληματισμοί και ενδοιασμοί από Έλληνες και ξένους επενδυτές καθώς το υπόβαθρο για επενδύσεις στην χώρα μας είναι θολό.  Χρειάζεται να στηθούν σταθερές βάσεις και να προσφερθούνε θέλγητρα σε επενδυτές για να εμπιστευτούν και να επενδύσουν τα χρήματά τους στην χώρα μας».

Ο Σάββας Αναστασιάδης δεν θα ξεχάσει, όπως ισχυρίζεται ένα περιστατικό στη Βουλή που συνέβη στις 21 Φεβρουαρίου 2012. «Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2012 που είχε ως αποτέλεσμα να διαγραφούν 21 Βουλευτές από την Νέα Δημοκρατία.  Η Βουλή ήταν αποκλεισμένη από πλήθος κόσμου που διαμαρτύρονταν για την ψήφιση, υπήρχε υψηλή ένταση και πίεση. Όλοι  μας στην Βουλή αισθανόμασταν την ευθύνη για την πορεία της χώρας στις πλάτες μας. Μην ξεχνάμε ότι τότε δεχόμασταν  ανοιχτές απειλές  από την κοινωνία και  φυγαδευτήκαμε από την Βουλή μετά την ψήφιση του προγράμματος».

Φίλοι του οι πατριώτες πολιτικοί

Ο Θεσσαλονικιός βουλευτής ανήκει στην «καραμανλική πτέρυγα» της ΝΔ και δεν το κρύβει. Τον εκφράζουν, όπως ισχυρίζεται οι πατριώτες, οι μετριοπαθείς και οι συναινετικοί βουλευτές, με τους οποίους συναναστρέφεται και έχει φιλικές σχέσεις. Αν δεν ήταν Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε, όπως λέει στην Karfitsa και πάντα βάσει των σημερινών δεδομένων να είναι άλλο κόμμα. Αν και θα ήθελε η ημέρα να έχει περισσότερες από 24 ώρες, ο Σάββας Αναστασιάδης όταν έχει ελεύθερο χρόνο ασχολείται με τη φύση και διαβάζει. «Όποτε  μου δίνεται  η ευκαιρία κάνω  τζόκινγκ , γυμναστική και  διαβάζω βιβλία με θεματολογία γύρω από την πολιτική και την ιστορία. Η επαφή με την φύση επίσης με ξεκουράζει».

Δηλώνει, «φλογερός Πόντιος», ενεργός πολίτης και πολιτικός που συζητά με τους ψηφοφόρους και αναφέρει πως είναι πρόθυμος να προσφέρει από οποιοδήποτε μετερίζι χωρίς να αποκλείει και τη θέση του δημάρχου. «Προς το παρόν δεν έχει τεθεί ζήτημα για δημαρχιακή υποψηφιότητα αλλά δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει» υποστηρίζει ο κ. Αναστασιάδης.

«ΟΧΙ» σε νέα μέτρα

Αναφορικά με την ψήφιση των νέων μέτρων που φέρεται να συμφωνεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τους δανειστές της χώρας μας υποστηρίζει πως το κόμμα του θα καταψηφίσει. «Οποιαδήποτε παράταση, και αυτό είναι αποδεδειγμένο πλέον και δεν αμφισβητείται από κανέναν, δημιουργεί κινδύνους στη χώρα, βυθίζει την οικονομία στο χάος, επιβάλλει επιπλέον μέτρα και επιβαρύνει  τον πολίτη. Τα μέτρα αυτά δεν θα χρειάζονταν αν η κυβέρνηση ήταν σοβαρή και αξιόπιστη. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση καθώς θεωρείται υπερβολικό και είναι απόρροια της ανικανότητας της τωρινής κυβέρνησης». Λέει επίσης, ότι η ΝΔ καλά έκανε και δεν ψήφισε το πρώτο μνημόνιο του Γιώργου Παπανδρέου, το οποίο όπως υποστηρίζει «νομοτελειακά οδηγούσε σε αποτυχία».

1 2 3 4 5 %ce%9a%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ