Ερωτήση από βουλευτές της ΝΔ για το μάθημα της ιστορίας - Karfitsa.gr
Πολιτική Ροή

Ερωτήση από βουλευτές της ΝΔ για το μάθημα της ιστορίας

«Τι μέλλει γενέσθαι με το μάθημα της Ιστορίας;». Αυτή είναι η ερώτηση που θέτει η Τομεάρχης Παιδείας, της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, από κοινού με τους αναπληρωτές Τομεάρχες, βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Ανδριανό, βουλευτή Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου, και βουλευτή Λάρισας, Χρήστο Κέλλα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας.

Για το θέμα, η κυρία Κεραμέως έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 5 Απριλίου 2017, στον ιστότοπο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) αναρτήθηκε το πόρισμα της επιτροπής για το μάθημα της Ιστορίας στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση.

Η πρόταση προκάλεσε αντιδράσεις και ήγειρε προβληματισμό. Μεταξύ άλλων, την πρόταση έχουν ήδη απορρίψει η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων και η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων.

Περαιτέρω, σοβαρές ενστάσεις έχει εκφράσει το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ωστόσο, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει προβεί σε έγκριση ή μη της πρότασης, αλλά ούτε και αποκαλύπτει αν υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση. Κατόπιν των ανωτέρω, ζητούμε να μάθουμε ποια είναι, τελικά, τα σχέδια του Υπουργείου για το μάθημα της Ιστορίας».

Στο σχετικό κείμενο ερωτάται ο υπουργός:

1. Έχετε εγκρίνει την εν λόγω πρόταση;

Αν ναι, σκοπεύετε να προχωρήσετε στην προκήρυξη συγγραφής σχολικών εγχειριδίων με βάση τη νέα ύλη; Αν όχι, υπάρχει κάποια ανάλογη επιτροπή που προετοιμάζει εναλλακτική πρόταση; Σε ποια κατεύθυνση;

2. Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν καλύπτει την Β΄ και Γ΄ Λυκείου, ποια είναι η πρόθεση του Υπουργείου ως προς τη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας στις δύο αυτές τάξεις;

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ