Ετήσια έκθεση ΑΣΕΠ: 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 12.000 έκτακτες το 2016 - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Ετήσια έκθεση ΑΣΕΠ: 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 12.000 έκτακτες το 2016

Προτάσεις βελτίωσης στον ευαίσθητο τομέα των προσλήψεων περιλαμβάνει η ετήσια έκθεση πεπραγμένων του ΑΣΕΠ που παραδόθηκε σήμερα, Πέμπτη, από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ιωάννη Καραβοκύρη στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Στην έκθεση σημειώνεται ότι το 2016 «με τους γνωστούς περιορισμούς που υπήρχαν στο μόνιμο προσωπικό έγιναν 5.000 προσλήψεις και περίπου 12.000 στο εποχικό και έκτακτο προσωπικό».

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, παραδίδοντας την έκθεση, αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κρίση στον εργασιακό τομέα, και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι «σε έναν διαγωνισμό για κάλυψη 400 θέσεων, ήταν 31.000 υποψήφιοι».

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ ανέφερε πως έχουν γίνει αρκετά βήματα και στον τομέα της αξιολόγησης, σημειώνοντας ότι «ένα έργο που ξεκίνησε, επί των ημερών του κ. Βούτση, ως υπουργού Εσωτερικών, για τις επιλογές και την αξιολόγηση των συντονιστών των αποκεντρωμένων διοικήσεων, ήδη ολοκληρώθηκε με επιτυχία».

Στην αναγκαιότητα γενικότερης μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, παραλαμβάνοντας την έκθεση.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στα μεγάλα κενά που υπάρχουν σε κρίσιμους τομείς του Δημοσίου, εξαιτίας των μνημονιακών περιορισμών, αλλά και στην πολύ μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, «πολιτών οι οποίοι, υπό κανονικές συνθήκες για τη χώρα, θα είχαν εργασία και θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμοι» όπως τόνισε.

Ο κ. Βούτσης εξέφρασε την ελπίδα «να κλείσει αυτή η περίοδος όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να μπορεί αξιοκρατικά και μέσω των εγγυήσεων που δίνει το ΑΣΕΠ να προχωρήσει και η γενικότερη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση». Αναφέρθηκε επίσης και στη διαδικασία για την αξιολόγηση του προσωπικού, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή, αρχής γενομένης από την επιλογή των γενικών διευθυντών.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ