Η Βρετανία αναζητά Έλληνες γενικούς γιατρούς και πληρώνει αδρά - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Η Βρετανία αναζητά Έλληνες γενικούς γιατρούς και πληρώνει αδρά

Η κατάσταση για την Βρετανία, αναμένεται να επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια...

Υπόσχεση για μισθό 90.000 στερλινών σε Έλληνες, Πολωνούς και Λιθουανούς γενικούς γιατρούς δίνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) του Ηνωμένου Βασιλείου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις μεγάλες αναμονές ασθενών σε επίπεδο οικογενειακού γιατρού.

Και μπορεί μεγάλη μερίδια Άγγλων αναγνωστών να αντιδρά με το δημοσίευμα σε μεγάλο βαθμό, καθώς φαίνεται ότι επιθυμούν «τους δικούς τους» επιστήμονες, το Βρετανικό σύστημα ωστόσο, με την κίνηση αυτή, αναμένεται να λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα. Η εκπαίδευση των νέων γιατρών, θα γίνει στην Πολωνία και θα διαρκέσει ένα χρόνο.

Ειδικότερα, σε δημοσίευμά της στις 11 Ιανουαρίου, η έγκυρη εφημερίδα Telegraph, αναφέρει ότι οι Βρετανοί αξιωματούχοι στρέφονται σε ιατρικό προσωπικό από ευρωπαϊκές χώρες σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις ελλείψεις σε οικογενειακούς γιατρούς, την ώρα που προειδοποιήσεις για μεγάλες αναμονές στα ραντεβού με Γενικούς Ιατρούς μεταφράζονται σε μια εν εξελίξει κρίση στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων.

Μάλιστα αναφέρει ότι ο μισθός του Γενικού Ιατρού μπορεί να φτάσει τις 100 χιλιάδες στερλίνες σε περίπτωση που κάποιος εδραιωθεί και αποκτήσει μεγάλη εμπειρία.

Η κατάσταση για την Βρετανία, αναμένεται να επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς μέχρι το 2020 απαιτούνται 10.000 Γενικοί Ιατροί. Σήμερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η αναμονή για ραντεβού με Γενικό Ιατρό φτάνει τον ένα μήνα.

Στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού, που υλοποιεί το NHS England, Ευρωπαίοι γιατροί θα περάσουν από εκπαίδευση 12 εβδομάδων στην Πολωνία, πριν αρχίσουν την εργασία τους στη Βρετανία.
Ήδη γιατροί από την Ελλάδα, αλλά και την Κροατία, τη Λιθουανία, την Ισπανία και την Πολωνία έχουν προσληφθεί, στο πλαίσιο του σχεδίου προσέλκυσης 500 ιατρών από την ΕΕ πριν το Brexit.
Πάντως το δημοσίευμα, καταγράφει και αντιδράσεις.

Κίνηση απελπισίας χαρακτήρισαν το μέτρο ομάδες ασθενών, εκτιμώντας πως το NHS ακολουθεί λάθος πορεία, αποτυγχάνοντας να προσελκύσει εγχώριους γιατρούς. Μάλιστα τονίζουν ότι ο Γενικός Ιατρός χρειάζεται να περνά χρόνο με τους ασθενείς του έχοντας άνεση στην επικοινωνία μαζί του κι όχι να έχει μόλις τελειώσει «ένα σχολείο για την Αγγλική γλώσσα».onmed.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ